Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: komoly diéta, rengeteg edzés – a tündéri szegedi anyukából, Papp Andiból a legkeményebb IBFF sportmodell-bajnok lett a világon

Aki a fitness világában kicsit is jártas Szegeden, annak biztosan nem ismeretlen az a név, hogy Papp Andi. Hogy is lenne az, hiszen ilyen bájos IBFF világbajnok nincs még egy Szegeden! Legutóbb, az imént említett szövetség világbajnokságán vett részt a szlovéniai Koperben, ahonnan nem érkezett haza üres kézzel: sportmodell kategóriában szerezte meg a világbajnoki címet, és ezzel együtt profi kártyát is nyert. Az sem elhanyagolandó tény, hogy Andi mindezek mellett profi bikini pro versenyző is, és két világbajnoki címmel is büszkélkedhet. De, hogy hogyan lesz egy ilyen tüneményes anyukából világbajnok? Erről maga Papp Andi mesélt a Szeged365-nek.

Előzetesen eláruljuk, hogy Andival a szegedi Global Fitnessben futottunk össze, ahol rögtön ki is derült, hogy azért választotta az IBFF szövetséget, mert minél előbb versenyezni szeretett volna az idei évben. És milyen jól tette! Egyébként 2008 óta foglalkozik komolyabban edzéssel, míg 2016 óta versenyzéssel.

NÉGY KATEGÓRIA, AZONNALI GYŐZELEM

Kavargott is a meséltek után a fejünkben a kérdés, hogy mégis mi kell ahhoz, hogy valakiből IBFF világbajnok legyen? És hogyan zajlik alapból egy ilyen verseny? Andi erre mosolyogva elárulta, hogy ő személy szerint a rengeteg edzés mellett komoly diétán is volt a versenyt megelőzően.

“Szigorú 12 hetes diétán voltam, ami kifejezetten egy versenydiéta. Ezzel készültem a világbajnokságra. Egyébként különböző kategóriák vannak az ilyen versenyeken. Bikini fitnessben szerettem volna indulni modell kategóriában, de gondoltuk, hogy kicsit erősebb lesz a formám, így több kategóriába is beneveztem. Sportmodellbe, fitnessbe, modellbe és a páros kategóriába is, hiszen ha az egyiket megnyerjük, a következőbe indulni már nem lehet” – mesélte Andi, aki már rögtön az első versenyszámot megnyerte, (a sportmodellt), így a többi kategóriát gyorsan ki is lőtte.

ANDI EZZEL LETETTE A VERSENYCIPŐT

Ki ne izgulna egy ekkora verseny előtt? Természetesen Andiban is mozgott a nyugtalanság, hiszen eldöntötte: ez lesz az utolsó versenye.

“Nagyon izgultam, mert szerettem volna már befejezni a versenyzést. Nem akartam tovább készülni, versenyezni, mert van egy kislányom. Nyilván ez nagyon-nagyon sok idő, mármint a mindennapi edzés, a diéta és ez nagyon sok lemondással jár” – árulta el Andi, majd hozzátette, hogy azért nem vonul ki végleg az edzőteremből, viszont ezek után inkább a tanítványaira fókuszál.

Ha kíváncsi vagy még több részletre, akkor sasold meg a Papp Andival készült teljes interjúnkat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb