Szegedi Arcok

140 Covid-hősnek mondott ma köszönetet a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, elismerő oklevelekkel díjazták őket

Csütörtökön délelőtt adták át az elismerő okleveleket a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalban mindazoknak, akik a koronavírus-járvány leküzdésében kiemelkedő teljesítményt nyújtottak Szegeden és környékén. A Kormányhivatal összesen 140 szakembert köszöntött, ily módon meghálálva az elmúlt másfél évben tett emberfeletti teljesítményüket.

Az ünnepélyes átadón Dr. Juhász Tünde, Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja és a megyei oltási munkacsoport vezetője kiemelte, az áldozatos munkában a megye valamennyi fekvő, és járóbeteg intézménye, valamint háziorvosa részt vett, amiért nem kis köszönet jár.

“Azt gondolom, hogy nagyon sokszor heroikus, hősies és megfeszített munka volt az, amit végeznünk kellett, úgy hétköznap, mint a hétvégén. Az eredmény magáért beszél, több mint 5,5 millió beoltott van Magyarországon, ami világviszonylatban is egy kimagasló átoltottsági arány. Ezért a munkáért köszönet jár, és nem szabad elfelejteni megállni egy pillanatra, és tisztelettel megköszönni az együttműködést. A mai napon a megyei oltási munkacsoport, a Kormányhivatal vendégül látta azokat az intézményeket, illetve az intézmények által javasolt kimagasló munkát végzett dolgozókat, kollégákat, akiknek mindenképpen kiemelt köszönet jár” – hangsúlyozta Dr. Juhász Tünde, majd hozzátette, hogy a járvány egy teljesen új helyzetet hozott, amivel így, vagy úgy, de bizony meg kellett birkózni.

ÚJ HELYZET, ISMERETLEN FELADATOK

“Nem csak a járvány sajátosságai miatt volt ez új helyzet, hanem azok a feladatok végett is, amik a járványügyi-védekezés miatt ránk hárultak. Erre korábban nem volt gyakorlatunk, nem volt próbalehetőségünk, ezt máris élesben kellett elvégeznünk. Én azt gondolom, hogy mind az egészségügyi intézményekkel, szolgáltatókkal, társhatóságokkal lépésről-lépésre, az együttműködés szellemében, olajozottan és gördülékenyen ment a közös munka. Végtelenül büszke és hálás vagyok azért, hogy a munkatársaimmal együtt dolgozhattam, és ezáltal segíthettünk mindannyiunkon” – zárta gondolatait Dr. Juhász Tünde, Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb