Mindenmás

Rövid zuhéval érkezett meg a hidegfront Szegedre, délután még lehet folytatás (frissítve)

Úgy tűnik megállíthatatlanul közeleg a vihar Szegedre. Az Index információi szerint a Balaton-Székesfehérvár térség felől reggel 9 óra magasságában jégesővel, villámlással és szélviharral csapott le a vihar Budapestre.

AZ ESTI ÓRÁKBAN AKÁR MÁR HARMADFOKÚ, PIROS RIASZTÁST IS KIADHATNAK A VIHAR MIATT

A heves zivatarok veszélye miatt pénteken másodfokú riasztást adott ki az ország középső területeinek több járására az Országos Meteorológiai Szolgálat – adta hírül az MTI. A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait és viharjelzéseit. A délutáni, esti órákban akár harmadfokú, piros riasztást is kiadhatnak az ország területére, ezért Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője arra figyelmeztet, hogy a viharos szélben lehetőség szerint ne parkoljunk fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjünk. Ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, akkor jelezze azt a 112-es segélyhívón – tette hozzá. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy ilyen időjárás idején a nyílt vízen fokozott a villámcsapás veszélye, ezért kerüld el, ha jön a vihar a Tiszában való fürdőzést!

FRISSÍTVE: (10:42) JELENLEG ÚGY TŰNIK, A VIHAR SZÉLE KAPJA EL SZEGEDET

Az Időkép radartérképe szerint jelenleg úgy tűnik, a vihar széle kaphatja el Szegedet, tehát megvan az esélye, hogy a Napfény városában megússzuk a hatalmas zuhékat! 11 óra előtt nem sokkal pár perc erejéig megmutatta magát a vihar Szegeden, a belvárosban, a Kárász utca környékén úgy zuhogott, mintha dézsából öntötték volna, azóta azonban véget ért a zuhé.

FRISSÍTVE: (11:00) AZ OMSZ SZERINT DÉLUTÁNRA HEVES ZIVATAROK ÉRKEZNEK AZ ALFÖLDRE

A délelőtti zivataros csapadékzónák távozása után átmeneti szünetet követően heves zivatarokra számíthatunk késő délutántól: dél felől várhatóan egy kiterjedt zivatarrendszer éri el az országot, amely késő estére fokozatosan az északkeleti vidékek fölé helyeződik át. A várt rendszer a legfrissebb számítások szerint leginkább az Alföldön, illetve a Dunántúl délkeleti tájain járhat komolyabb zivatartevékenységgel, de bizonytalan mértékben érintheti a fővárost és az attól nyugatra eső területeket, illetve a keleti, délkeleti határvidéket. A legerősebb gócokat szélroham (90-100 km/h, de ezt meghaladó sem kizárt), jégeső (akár több centiméteres) és felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló több 10 mm-nyi csapadék) is kísérheti. Éjjel egyre inkább a Tiszántúlra helyeződik át a zivatartevékenység, írta az OMSZ Facebook oldalán.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: รับทำ SEO
  2. Visszajelzés: click for info
'Fel a tetejéhez' gomb