Mindenmás

Lehasadt faágakhoz, kidőlt fákhoz, égő gabonához és közúti balesethez is riasztották a hétvégén a tűzoltókat Szegeden és környékén

Akadt bőven munkája a lánglovagoknak szombaton és vasárnap is: lehasadt faágakhoz, kidőlt fákhoz, égő gabonához és közúti balesethez is riasztották a hétvégén a tűzoltókat Szegeden és környékén, olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

SZÁRAZ AVAR ÉS BETAKARÍTÁS ELŐTT ÁLLÓ GABONA ÉGETT SZOMBATON

Egy hektáros területen égett a száraz avar szombaton kora délután Öttömös külterületén. A szegedi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók közös erővel oltották el a lángokat. Pár órával később pedig Makón, az Igási út mellett égett a betakarítás előtt álló gabona, a tűz egy hektáros területet érintett. A makói, a szegedi, a hódmezővásárhelyi és a mezőkovácsházi tűzoltók végezték el az oltást. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a környezetére, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

LEHASADT FAÁGAKHOZ ÉS KIDŐLT FÁKHOZ RIASZTOTTÁK SZINTÉN SZOMBATON A TŰZOLTÓKAT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Szombaton nyolc műszaki mentést is végeztek a tűzoltók Csongrád-Csanád megye területén. Lehasadt faágaknál és kidőlt fáknál avatkoztak be az egységek. Szegedről, Csongrádról, Zákányszékről és Szentesről is érkezett lakossági bejelentés. A beavatkozásokat minden esetben rövid idő alatt elvégezték az egységek, személyi sérülés sehol sem történt. 

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN ÉS MÓRAHALMON IS NAGY MÉRETŰ FA AKADÁLYOZTA A FORGALMAT

A gyalogosok forgalmát is akadályozta az a nagy méretű faág, amely Hódmezővásárhelyen, a Rákóczi utcában hasadt a járdára. Vasárnap reggel érkezett a lakossági bejelentés, a műszaki mentést a város hivatásos egysége rövid idő alatt elvégezte. Az esti órákban pedig Mórahalmon dőlt az úttestre egy fa, a mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

OTTHONÁBAN ELESETT IDŐS FÉRFIHEZ VALÓ BEJUTÁSBAN SEGÍTETTÉK A TŰZOLTÓK A MENTŐSÖKET

Egy idős férfi elesett a lakásában vasárnap reggel Szegeden, önerejéből nem tudott ajtót nyitni. A tűzoltók nyitották fel a lezárt, második emeleti lakást, majd a helyszínt átadták a mentők munkatársainak. 

VASÁRNAP DÉLELŐTT BALESETHEZ IS RIASZTOTTÁK A SZEGEDI TŰZOLTÓKAT

Forgalmi lámpának ütközött egy autós vasárnap délelőtt Szegeden, a Sajka utcában. A város tűzoltói áramtalanították a járművet, a mentők a sofőrt kórházba szállították. 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb