Mindenmás

Volt munka bőven: kedden öt tűzesethez és egy idős, beteg ember mentéséhez riasztották a Szeged környéki tűzoltókat

Bőségesen volt dolga kedden is a Szeged környéki tűzoltóknak: öt, szabadtéri tűzesettel kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Forráskúton, Csengelén, Algyőnél és Makón csaptak fel a lángok a délutáni órákban. A legnagyobb területen Forráskúton pusztítottak a lángok, itt másfél hektáron égett az aljnövényzet – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A szegedi, a kiskunmajsai és a kisteleki hivatásos és önkéntes, valamint a balástyai kutató-és mentőcsoport önkéntes tűzoltói közös erővel fojtották el a lángokat.

EGY SÉRÜLT, IDŐS EMBERT IS MENTENI KELLETT

A Csengelén keletkezett tüzet is a hivatásos és az önkéntes erők együttesen fékezték meg. A Katasztrófavédelem figyelmeztet: a szabadtéri tűzesetek túlnyomó többségét emberi tevékenység okozza. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Egy idős, beteg ember lakásához riasztották a tűzoltókat kedden délután. Egy szegedi, Gáspár Zoltán utcai lakásba nem tudott bejutni a mentőszolgálat, ők kérték az egység segítségét. A tűzoltók létra segítségével, az ablakon keresztül jutottak be a lakásba, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb