Közélet

Gulyás Gergely: nem várható, hogy a kormány mindenki számára kötelezővé tenné az oltást

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó, ahol a járványhelyzettel és az esetleges negyedik hullámmal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb tudnivalókról, az oltások biztonságáról, a vakcinák elérhetőségéről, a harmadik oltás szükségességéről ezúttal is Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ad tájékoztatást.

10:42 MEGKEZDŐDÖTT A KORMÁNYINFÓ

Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter megkezdte a mai Kormányinfót.

10:44 MAGYARORSZÁG EURÓPA EGYIK LEGBIZTONSÁGOSABB ORSZÁGA, A VÍRUS NEGYEDIK HULLÁMA AZ OLTATLANOKAT ÉRINTI LEGINKÁBB

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból – kezdte Gulyás Gergely. A negyedik hullám Magyarországon még nem jelent meg, de Európa néhány országában már igen. Azt javasolják, hogy csak akkor utazzunk külföldre, ha mindkettő oltást megkaptuk.

10: 46 HÁROM TERÜLETRŐL TÁRGYAL A KORMÁNY

Ez a három terület, a harmadik oltás kérdése, a kötelező oltás, ami előre láthatólag nem várható, hogy bevezetésre kerülne, és a 60 év felettiek és a 12-16 év közöttiek oltásának növelése. Ezekről a témákról bővebben holnap reggel Orbán Viktor fog beszámolni a Kossuth Rádióban.

10:50 VALAMENNYI MAGYARORSZÁGON ALKALMAZOTT OLTÓANYAG HATÉKONY

Gulyás Gergely elmondta, hogy tapasztalták, hogy megnőtt a bizalmatlanság az oltóanyagokkal szemben, a miniszter elmondta, valamennyi Magyarországon alkalmazott oltóanyag hatékony és biztonságos. Ez a Semmelweis Egyetem kutatásából kiderült, minden nálunk engedélyezett oltóanyag hatékonysága 95 százalék fölött van. Közülük az általános védettség 88 százalék fölötti.

10:55 MAGYARORSZÁG ÉRDEKE AZ EU-S TAGSÁG

Gulyás Gergely azt is elmondta, Magyarország érdeke az uniós tagság, több érv szól ma a tagság mellett, mint ellene.

10:58 MAGYARORSZÁG SZÁMÁRA ELFOGADHATATLAN A KLÍMAADÓRÓL SZÓLÓ JAVASLAT

Tárgyaltak az Európai Bizottság kibocsátáscsökkentési programjáról is. Magyarország számára a mostani javaslat elfogadhatatlan a klímaadóról és az egyhangúság miatt nélkülünk nem is tudják elfogadni. Gulyás Gergely szerint helyes és nemes dolog, ha csökkentjük a szennyezést, de sok értelme nincs, ha a nagy szennyezők, elsősorban Kína és az Egyesült Államok nincs benne az egyezményekben.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb