Szegedi Arcok

Mr. Forrónaci újra a színen: a Kárász utcán énekel Szeged emblematikus arca – interjú a visszatérésről Csányi Gáborral

Javában tombol a nyár, tikkasztó hőség van Szegeden, s ezzel együtt a Napfény városában, mint ahogy azt megszokhattuk ilyenkor, megállíthatatlanul pezseg az élet, egy valaki azonban hiányzott városunk sokszínűségéből, méghozzá Szeged emblematikus arca, akiről felénk nincs olyan, aki ne hallott volna, nem más, mint Csányi Gábor László, akit mindenki Picsaemberként, vagy Mr. Forrónaciként ismer. Nos, az öltözködésében merész önmegvalósításáról elhíresült Gábor most hosszú kihagyás után visszatért közénk, igaz kicsit máshogy, mint megszokhattuk, extrém rövid nadrágjai helyett ezúttal hangjával vonzza magára a figyelmet. Mi is éneklés közben csíptük el Gábort egy interjúra, aki elárulta számunkra, hogy miért nem láthattuk őt sokáig, illetve újra magára ölti – e a forrónacit.

A PANDÉMIA MIATT NEM LÁTHATTUK MR. FORRÓNACIT SZEGED UTCÁIN

Szombaton, jellegzetes énekhang csendült fel a Klauzál tér forgatagában, ugyanis visszatért közénk Gábor, aki ezúttal énekelt a szegedieknek, méghozzá szokatlanul hosszú nadrágban. S, hogy miért nem láthattuk őt az elmúlt hónapokban? Kérdésünkre elárulta, a pandémia, a kijárási korlátozások miatt nem volt alkalmas az idő az utcazenélésre, most viszont újult erővel visszatért, hogy ne csak a szegedieket szórakoztassa Celine Dion, Zámbó Jimmy, vagy éppen latin és mulatós slágerekkel, hanem a nálunk vendégeskedő turisták számára is még színesebbé tehesse városunkat, ahogy végigsétálnak a Kárász utcán.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

TITOKZATOS TOROKBETEGSÉGE MIATT NEM TUD ÉNEKESKÉNT KITELJESEDNI

Gábor gyerekekként kezdett énekelni, 10 éves kora óta a zene része az életének, saját bevallása szerint közel olyan hangon tudna énekelni, mint Zámbó Jimmy, azonban titokzatos torokbetegsége, melynek maga sem tudja a kiváltó okát, megakadályozza ebben, emiatt ugyanis bizonyos hangokat nem tud megfelelően kiénekelni. “Mintha egy szívószálon keresztül próbálnám kipréselni magamból a levegőt”, árulta el az utcazenész.

AKÁR KISKUNFÉLEGYHÁZÁIG IS ELMEGY EGY – EGY A STÍLUSÁHOZ PASSZOLÓ RÖVIDNADRÁGÉRT

Gábortól azt is megtudtuk, nem szereti a Picsaember megnevezést, hiszen ennek van egy bizonyos negatív, pejoratív értelme, sokkal szívesebben használja a Forrónaci kifejezést. És igen, a rosszindulatú beszólások is hozzájárultak, hogy Mr. Forrónaci eltűnt Szeged utcáiról, de nem örökre, Gábor ugyanis már hatalmas lendülettel készül a visszatérésre, most éppen nagy elánnal vetette bele magát a kis sortok vásárlásába. Ezt a feladatot pedig igen komolyan veszi, ahhoz, hogy megtalálja a stílusának leginkább megfelelőt bejárja egész Csongrád – Csanád megyét, de képes egy -egy megfelelő darabért akár elmenni Bács – Kiskun megyébe is, konkrétan Kiskunfélegyházán szokott vásárolni. Gábor azt vallja, a forrónacikból sosem elég, ezért már majdnem három nagy szekrénnyi apró rövidnadrággal rendelkezik otthonában.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

“HA ÖTVEN ÉVESEN IS ÚGY NÉZEK KI, MINT MOST, AKKOR A HATÁR A CSILLAGOS ÉG”

“Apám megkérdezte, hogy fiam, meddig akarod ezt csinálni, és azt válaszoltam, ha ötven évesen is úgy nézek ki, mint most, vagy talán jobban, akkor a határ a csillagos ég, a kor nem számít”, mesélte Gábor. Ahhoz, hogy megőrizze fittségét pedig nem keveset sportol: fut, kondizik és taekwondozik. “Nagyon sok lány odajött már hozzám és megkérdezte, hogyan csinálom, hogy ilyen szép a hátsóm”, mondta el nevetve Gábor, majd adott néhány tippet is, hogyan lehet megőrizni karcsú alakunkat: “Ha lapos hasat szeretnél, nem szabad sört inni. Rengeteg folyadékot igyál és csak mértékkel szabad enni”.

Tehát egy biztos, Mr. Forrónacit még biztosan látni fogjuk Szeged utcáin, de addig is, Gábor énekhangjával nyújt egyedi performanszt a Kárász utcán.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb