Mindenmás

Nem mérgező a platánfák permetezése, de zárjuk be az ablakokat!

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. egy Facebook posztban hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy július végén három nap is platánfákat fognak permetezni.

A felhívásban azt írják, hogy éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan, de emellett arra is felhívják a figyelmet, hogy nem árt ha becsukjuk éjszakára az ablakokat, beszedjük az erkélyekről a ruhákat, a házikedvenceket beengedjük éjszakára és a kocsinkkal ne parkoljunk fa alá.

HÁROM NAP IS PERMETEZNEK

A belvárosban és újszegeden július 26-án, és 27-én, a József Attila sugárúton és a Szabadkai úton meg 28-án fognak platánfákat permetezni. Ám azt sem árt tudni, hogy a cég azt is közölte, hogy a kezelések időpontja tájékoztató jellegű, mert az időjárás függvényében eltolódhat a permetezés rendje. Ez utóbbi belegondolva természetes is, hiszen esőben vagy szélben nem igazán lehet permetezni. Vagyis, lehetni lehet, csak semmi értelme.

A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

LEGUTÓBB A HÓ ELEJÉN PERMETEZTEK FÁKAT, DE AKKOR A GESZTEFÁKON VOLT A SOR

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb