Szegedi ArcokVideo365

Szeged 365 videóriport: világhódító útra indulnak a szegedi parkour-arcok, hajrá Flip Unit!

Megvan a szegedi Flip Unit Team? Ők azok a szikár srácok, akik parkour, capoeira és freestyle akrobatika elemekből felépített extrém showműsorokkal szórakoztatják a szegedieket már legalább egy évtizede. A Covid nekik is bemart, most viszont nagyon megindulnak: szeptemberben a világ egyik legnagyobb tehetségkutatóján mérettetik meg magukat, Rómában.

Amikor a hír hallatán megcsörgettük a csapat alapítóját, Balogh Dávidot, felmerült a kérdés, hol csináljuk meg az interjút? A válasz a szegedi izomembertől annyi volt, hogy bárhol, ahol le tudnak rakni egy 14×3 méteres airtrack-szőnyeget. Ott már éreztük, hogy bitang látványos kis interjúban lesz részünk, a háttérben repkedő Flip Unit arcokkal, hát így is lett. Helyszínnek a Lapos Beach-et választottuk, ahol a szerda késő délután sütkérező szegediek egy alapos meglepetést kaptak.

Ilyet:

Ilyet:

…és még ilyet is:

Gondolj csak bele, kikéred a bambidat, leheveredsz a gyékényedre erre jönnek a Szeged 365 – ösök plusz a Flip Unit – osok, hogy a fejed felett szaltózva takarják el a napot. Őrület. Mi jön még ezt követően? Örök élet, ingyen sör?

KEMÉNY IDŐSZAKON VANNAK TÚL

Amit a szegedi Flip Unit csinál, kevesen tudják a világon. Hiába azonban a vérprofi, capoeira, parkour, szertorna sportágakból érkező akrobata-csapat és a pörgős menedzsment, ha a Covid-19 nevű világfrász meggátolja, hogy edzéseket és fellépéseket lehet tartani. Mint Balogh Dávid, a csapat vezetője magyarázta, nagyon nehéz időszakon vannak túl, de már süt a nap, tudnak edzeni és a fellépések is szépen pörögnek.

OLASZORSZÁGBÓL JÖTT A TELEFON

Dávidék airtrack-műsora (hogy konkrétan mit jelent a kifejezés, elmagyarázza a lenti videóban) teljesen egyedülálló az egész világon, valószínűleg ezért (is) kaphattak meghívást a világ egyik leghíresebb, Nagy-Britanniából indult showműsorának olasz kiadásába. A produkció nevét egyelőre nem írhatjuk le, annyit viszont igen, hogy az X-Faktort is “feltaláló” legenda Simon Cowell nevéhez fűződik, ergo a szereplés simán egyet jelenthet a világhírnévvel is. A megmérettetés szeptember elején lesz, természetesen beszámolunk majd a srácok eredményeiről is.

Ha imádsz a szegedi Lapos Beach-en, a napsütésben szaltózó akrobatákat nézegetni, az alábbi videó a must have kategória. Amíg a Flip Unit Team nyomja a show-t, Dávidot jól kifaggatjuk, katt a play gombra:

Operatőr: Magyar Andor

Fotós: Nyitrai Szilárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb