Mindenmás

A Szegedi Ügyészség vádat emelt a férfival szemben, aki gabonaszállítás közben egy ember halálát okozta

Még 2019. őszén gabonaszállítás közben okozott halálos közúti balesetet. A Szegedi Járási Ügyészség most emelt a vétkes szemben vádat.

A vádirat szerint a vádlott 2019. október 5. napján gabonát szállított Székkutas külterületén az általa vezetett traktorral és az ahhoz csatolt pótkocsival. A vádlott 11 óra körül a kellő körültekintést és az elsőbbségadási kötelezettséget elmulasztva egy Orosháza felé közlekedő személygépkocsi elé kanyarodott, amelyben két felnőtt és egy gyermek utazott.

TÖBBSZÖR IS MEGPÖRDÜLT AZ AUTÓ A BENNE ÜLŐ KISGYEREKKEL

A személygépkocsit vezető sértett próbált vészfékezni és balra kormányozni, azonban az ütközést nem tudta elkerülni. Az ütközés következtében a pótkocsi felborult, hátsó tengelye leszakadt, míg a személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő autóval is, majd ezt követően a tetején többször átfordulva, egy kerítésnek is ütközve a vizesárokban állt meg. A sértett által vezetett személygépkocsi valamennyi karosszéria eleme megrongálódott, motorja és váltója kiszakadt, futóműve leszakadt.

A MÁSIK VÉTLEN SOFŐR AUTÓJÁBAN IS ÜLT EGY GYEREK

A balesetben megrongálódott a harmadik személygépkocsi is, míg a személyautót vezető sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, a kiskorú utasa 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg felnőtt utasa olyan súlyos koponya és egyéb sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen azonnal meghalt.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN DÖNTENEK A VÁDLOTT SORSÁRÓL

A balesetért a vádlottat terheli a felelősség, míg a sértettnek az ütközés elhárítására reális lehetősége annak ellenére sem volt, hogy a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen túllépte. A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétéségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu / Fotó: Kecskeméti Krisztina

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb