Sport

Hárspataki Gábor már nem tér érem nélkül haza: olimpiai bronzérmes lett (frissítve)

A karatés Hárspataki Gábor (75 kg) pénteken bejutott az elődöntőbe, így már biztosan érmes a tokiói olimpián. Végül bronzérmes lett.

Az olimpián most debütáló sportág egyetlen magyar indulója a Nippon Budokan sportcsarnokban – ahol korábban a cselgáncs küzdelmeit rendezték – az egyiptomi Abdelaziz Abdallával kezdett. Az MTK Eb-ezüstérmes sportolója rögtön a küzdelem elején földre vitte ellenfelét, de nem járt érte pont. Hárspataki az amerikai Thomas Scott ellen folytatta, aki kikapott első meccsén a japán Nisimura Kentől. Utána Sztanyiszlav Horuna volt az ellenfele Gábornak, aki első két meccsét megnyerte.

EGY ÉREM MÁR BIZTOS, A SZÍNE MÉG BIZONYTALAN

Hárspatakinak Nisimura Ken ellen nyernie kellett az elődöntőért, a vb-bronzérmes japánt korábban már sikerült legyőznie. Nisimura két győzelemmel és egy vereséggel várta a találkozót. A magyar karatés az élen végzett a csoportban Horuna előtt, ők ketten jutottak az elődöntőbe, amelynek győztesei vívják majd a döntőt, míg a vesztesek bronzérmesek lesznek.

TANÁCS AZ EDZŐTŐL: RÚGD FEJBE!

“Egy ilyen első versenyen sok gondolat van az ember fejében. A sportpszichológusom azt mondta, ha túl sok mindenre gondolok, akkor bízzak csak az edzőmben. Ő pedig azt mondta, rúgjam fejbe” – árulta el az utolsó pillanatban elért győzelem receptjét Hárspataki Gábor. Hozzátette, az amerikai elleni mérkőzésen eltört az orra, mert “belerohant” egy rúgásba.

“Az ukrán ellen is győzni akartam, de az utolsó percben a kezébe ütöttem. Ott is a lehetőségre vártam, mint a japán ellen, akkor sikerült. Körről körre, pontról pontra megyünk előre, most nem az éremre gondolok, hanem a következő meccsre. Döntőbe akarok jutni!” – jelentette ki. Hárspataki ellenfele a fináléért az azeri Rafael Agajev lesz.

FRISSÍTVE (14:22): MEGLETT A BRONZÉREM

Hárspataki Gábor karatés bronzérmet nyert a tokiói olimpián. A magyar versenyző a csoportkörből két győzelemmel a második helyen jutott tovább, az elődöntőben az azeri Rafael Agajev legyőzte őt, így bronzérmes lett.

RASOVSZKY A VÍZBEN HARCOLT KI MAGÁNAK EZÜSTÉRMET

A szoba, ahol aszik, hozott már ezüstérmet az előtte megszállónak.

Forrás: MTI / Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb