Szegedi Arcok

A beköltözés előtt pár héttel vált a tűz martalékává a szegedi anyuka jurtája

A beköltözés előtt pár héttel vált a tűz martalékává egy Csongrád-Csanád megyei településen lévő jurta, vele együtt három kislány és szegedi származású édesanyjuk minden személyes tárgya, emléke, bútora – írja a Szeretlek Magyarország. A család megsegítésére gyűjtés is indult.

“Porrá égett az otthonunk, benne mindenünkkel, az elmúlt 15 évemmel. Szinte csak a ruháink maradtak velünk. A lányok játékainak fele, emlékei, az összes könyvem, a készített és kapott festményeim, az összes bútorunk, az emlékeim, minden” – mondta Balogh Réka, a három kislány anyukája. A szegedi születésű hölgy egyedül neveli lányait, akik 12, 5 és 3 évesek. Családjuk egy golden retriever kutyussal teljes. Egy család, amely már alig várta, hogy megélhesse a saját álmát, az új otthont, amelyet Réka és szülei építettek két éven keresztül.

A leégett jurta 8 méter átmérőjű volt, a hasznos alapterülete 50 nm2 lett, amihez tartozott egy 5 nm2-es alvó galéria. A portál fotókat is közölt a honfoglaláskori magyarokat idéző lakóépületről, még a tűzeset előttről:

A tüzet elektromos túlmelegedés okozta, amely Réka elmondása alapján bármelyik lakóépületben bekövetkezhetett volna és hasonló pusztítást végzett volna.

“Bent volt már az összes bútorunk, a fürdőben a szárítógép, a jurta közepén a kád beépítésre várva. A mosdószekrény becsomagolva, a szennyestartó, a tisztítószerek. A konyha egy héttel korábban készült el. Az étkezőszett asztallal, a gyerekek székei, étkezőpad, de az összes étkészlet, edény, kisebb konyhai gép szintúgy. A sütő, a mosogatógép és a hűtő még nem voltak bent, ezek hiányoztak még a konyhából. A teljes nappalink elégett a kanapéval és a könyvespolcommal, rajta 200 könyvvel. Dobozokban álltak a londoni emlékeim, ahol 9 évig éltem” – magyarázta Réka, aki a középső lánya születése előtt költözött vissza Magyarországra. A gyerekek ruhás szekrénye tele volt a cuccaikkal, az emeletes ágy a matracokkal. A kályha és az egész kéményszerkezet porig égett. “Az egyik legfájóbb, hogy a gyerekeim játékainak felét is elveszítettük. Nálunk szinte csak fajátékok voltak, hatalmas értéket képviseltek. Indult összefogás a játékok kapcsán is, így azok pótolva lesznek” – mondta az anyuka.

A vele készült teljes interjút IDE kattintva tudod elolvasni, ha pedig szeretnéd támogatni a családot az újraépítésben, akár egy egészen kicsi összeggel, két féle módon teheted meg. Most minden apró segítség számít. Adományozhatsz a Gofundme oldalon, illetve Réka magyar számlaszámára utalva is:

  • Balogh Réka
  • 16200151-18523702 Magnet Bank
  • A megjegyzésben szerepeljen: ADOMÁNY TŰZKÁR ENYHÍTÉSÉRE

Fotók és forrás: Szeretlek Magyarország

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb