Sport

Magyarország az első az egymillió lakosra jutó olimpiai aranyérmek örökrangsorában

…és ebben nem kis része van a szegedi sportolóknak. Az egymillió lakosra jutó aranyak számában az idei olimpia előtt Finnország volt az első, jelenleg viszont már Magyarország áll az örökrangsor élén – nyilatkozta Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

MAGYARORSZÁG ÁLL AZ ÖRÖKRANGSOR ÉLÉN

Rendkívül jól teljesített a húsz éremmel hazatért magyar csapat a vasárnap zárult tokiói olimpián a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián szerint. A szerdai sajtótájékoztatón a MOB-elnök hangsúlyozta, száz százalékban sikerült teljesíteni az előzetes elképzeléseket, és felidézte, hogy 2019-ben még csak 13 érem állt a szakmai prognózisban. Fábián László sportigazgató – az eredeti évszámra és a magyar medálok számára utalva – „húsz-húsz-húszként” összegezte a tokiói játékokat. Kiemelte továbbá, hogy az egymillió lakosra jutó aranyak számában az idei olimpia előtt Finnország volt az első, jelenleg viszont már Magyarország áll az örökrangsor élén.

A magyar sportolók hat arany-, hét ezüst- és hét bronzéremmel tértek haza Japánból.

DAGAD A MELLKASUNK A BÜSZKESÉGTŐL: KÁRÁSZ ANNA, OLASZ ANNA ÉS KOPASZ BÁLINT IS HAZATÉRT SZEGEDRE

A hazaérkező magyar sportolókat előbb a BOK-csarnokban fogadták, majd Kárász Annát, Olasz Annát és Kopasz Bálintot “hazai” ünneplés is várta, a Magyarock tokiói dicsőségtáblájára olimpiai negyedik helyezéssel felkerülő nyílt vízi úszónőt Szegeden, míg a két aranyérmest Algyőn köszöntötték a rajongók:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb