Közélet

Elhunyt három beteg, 188 új fertőzöttet találtak Magyarországon, ötöt Csongrád-Csanád megyében

Három beteg meghalt, és újabb 188 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 677 606 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 500 193-an már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták:

  • a járvány kezdete óta 810 504-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma,
  • az elhunytaké 30 041,
  • a gyógyultak száma 768 308.
  • Kórházban 92 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Az aktív fertőzöttek száma 12 155.
  • Hatósági házi karanténban 835-en vannak, a mintavételek száma 6 445 084.

Szegeden és környékén mindössze 5 új esetet regisztráltak a hétvégén.

JÖHET A VARIÁNS, AMELY ELLEN HATÁSTALANOK A VAKCINÁK

Szakértők arra figyelmeztették az Egyesült Királyság kormányát, hogy bármikor megjelenhet egy olyan koronavírus-variáns, amely ellenállhat a jelenleg forgalomban lévő vakcináknak, egy ilyen pedig akár egy évvel is visszavetheti a járvány elleni küzdelmet – írja a The Guardian. A kormány vészhelyzetekkel foglalkozó tudományos tanácsadó csoportja (Sage) által készített legutóbbi tanulmány szerint „reális lehetőség”, hogy egy ilyen variáns hamarosan felbukkan. 

VISZONYLAG JÓL ÁLLUNK SZEGEDEN

Augusztusig 6 millió 560 védettségi igazolványt postáztak ki az országban – derült ki a hétvégén a Fővárosi Kormányhivatal adatsorából. Az adatok alapján, egy képzeletbeli toplistán Csongrád-Csanád megye a hetedik helyezett átoltottság (egészen pontosan védettségi igazolványok) terén, a megyei jogú városok között pedig Szeged az ötödik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb