Mindenmás

A gyilkosság után órákkal is csak nyugtatóval tudták elfogni a megvadult szentesi kutyákat, akik egy ember halálát okozták szombaton

Két kutya harapdált halálra egy férfit szombaton Szentesen. A férfinak a nyomok szerint esélye sem volt túlélnie a két megvadult állat támadását. A kutyák annyira kezelhetetlenek voltak, hogy a sintérek csak azután tudták őket elfogni, hogy nyugtató injekciót lőttek beléjük. Most speciális eszközökkel vizsgálják, hogy valóban ők gyilkoltak-e. Ha igen, azonnal elaltatják őket, míg a gazdájuk, vagy gazdáik ellen eljárást is indítottak – írja az Origo.

Az eset még szombaton történt Szentesen, ahol holtan találtak egy férfit az egyik lakóház előtti vízelvezető árokban. A rendőrség szerint az áldozat halálát feltehetően kutyaharapás okozta. Az egész testét összeharapdálták az 53 éves férfinak, akinek a jelek szerint esélye sem volt arra, hogy túlélje a támadást.

A hírportál többek között megtudta, hogy:

a kutyák még a támadás után órákkal is olyan agresszívek voltak, hogy nyugtató injekciót kellett beléjük lőni, hogy egyáltalán meg lehessen őket közelíteni.

Úgy tudják, akkor már a helyükön, vagyis annak a háznak az udvarán voltak, ahol éltek. Ide, vagyis az udvarra ezután több szakember ment be, a kezükben speciális eszközzel: egy vasrúddal, amelynek a végére egy hurok van erősítve.

MOST A SZENTESI GYEPTELEPEN VANNAK A KUTYÁK

Mint írják, a kutyák nem kifejezetten nagytestűek és nem fajtiszták. Információik szerint vizsla méretűek és most a szentesi gyeptelepen vannak, senki nem mehet a közelükbe, csak a rendőrségi szakértő. Az ő feladata lesz majd az, hogy egyáltalán megállapítsa, hogy valóban ezek a kutyák gyilkoltak-e, ezt a legmodernebb technikai felszerelésekkel állapítja majd meg. A harapásnyomok, és a kutyák fogai mellett DNS vizsgálatot is végez majd. Ha valóban ezek a kutyák gyilkoltak, a hatályos jogszabályok szerint, mérlegelés nélkül elaltatják őket. Az állatok gazdájának felelősségét a rendőrség vizsgálja, jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt nyomoznak.  

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb