Sport

Határon átnyúló összefogás a sakkban: szegediek és vajdaságiak indítottak közös projektet

Két nagy múltú nevelőegyesület, a szegedi Maróczy Géza Sportegyesület és a vajdasági Zentai Sakk Klub együttműködésének, valamint a köztük létrejövő IPA pályázatnak, a CBC Chess elnevezésű, másfél éves projektnek köszönhetően tartottak tájékoztatót Szegeden – olvasható a szegedi sportegyesület közleményében.

Mint írják, az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Együttműködési Program támogatásának köszönhetően a CBC Chess elnevezésű, 2021. januártól indult, másfél éves projektről tartottak sajtótájékoztatót Szegeden, augusztus 13-án. “A nyitórendezvényre az eredeti tervekhez képest sajnos csak jóval később kerülhetett sor, az ismert vírushelyzet miatt, azonban a projekt egyes tevékenységeinek megvalósítása már javában zajlik” – számolt be a részletekről Kopasz Róbert, a szegedi egyesület elnöke. Mint mondta, a pályázat keretében kiemelt figyelmet kap az utánpótlás nevelés, többek között ifjúsági sakktáborok és sakkversenyek, általános iskolai sakkoktatás, továbbá számos sakkot népszerűsítő rendezvény is.

SAKKOLIMPIA ÉS PÓDIUMBESZÉLGETÉS A NAGYMESTEREKKEL

A résztvevőket köszöntötte Zoran Stanimirović, a Vajdasági Sakkszövetség elnöke is, aki támogatásáról biztosította a kezdeményezés résztvevőit. A nyitórendezvény keretében Molnár Béla, a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Bizottságának elnöke ismertette a jelenlegi és a 2024-es magyarországi rendezésű Sakkolimpia fényében kiemelten fontos utánpótlás-nevelési terveket. Az esemény sztárvendégeivel, a szegedi Papp Petra női nagymesterrel és a békéscsabai Erdős Viktor nagymesterrel Csizmadia László, a Maróczy Géza Sportegyesület elnökségének tagja tartott pódiumbeszélgetést, melyen a sakkmesterré válás kihívásait, feltételeit járták körbe, a javarészt fiatalokból álló hallgatóság nem kis érdeklődése mellett. 

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb