Mindenmás

Napi pakk: még egy hidegfront, lezárósdi, Ákos a SZIN-en

Szegednek népe, nemzetem büszkesége, mindenki ébren? Kitört a csütörtök, ami egyenlő a kis-péntekkel, teljes gázzal zakatolunk a hétvége felé, nálunk pedig van időjárás-jelentéstől kezdve, lezárásokon át, virtuális koncertélményig minden (is). Készíts be egy jó erős kávét, itt a Szeged365 Napi Pakk!

Először is, boldog névnapot Nektek,

  • Izsó,
  • Margit,
  • Natália,
  • Cseke!

MEGLEPETÉS: MÉG EGY HIDEGFRONT

Mi szeretjük a SZIN-t de az időjárás nem annyira. Naposan indul a csütörtök, délután viszont egy újabb hidegfront éri el az északi, északnyugati tájainkat, amely esővel, záporokkal tör be Magyarországra. Ha szerencsénk van, Szegedre csak péntekre ér ide, viszont a hétvége már biztosan angol időjárási körülmények között fog telni.

SZÜLETÉSNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

  • 41 éves Macaulay Culkin amerikai színész, a Reszkessetek betörők Kevin-je, aki a híresztelésekkel ellentétben köszöni, jól van, él, lejött a drogokról.
  • 64 éves Dr Alban, svéd fogorvos, zenész, akinek Sing Hallelujah című slágerét 10-ből 10 szegedi “Sing Hallelujah, Szeged” – nek énekli 3 feles után. A doki háromszor járt eddig Szegeden, egyszer egy Rádió 88 szülinapon a Sing Singben, kétszer a Deja Vu Fesztiválon, ebből az egyik alkalommal frankón beüvöltötte a mikrofonba, hogy “Helloooooo, Bucharest!” (szerkesztői megjegyzés: még én is fütyültem, pedig én voltam a főszervező) Nem az eszéért szeretjük, na. A zenéi viszont brilliánsak:

EGY KIS VIRTUÁLIS KONCERTÉLMÉNY, CSÜTÖRTÖK REGGELRE

Több Szeged365 olvasó arról panaszkodott üzenetben, hogy szerda este Andor kollégánk élő videója nélkül is megvolt a virtuális koncertélmény (ez van, a Tisza és az erős szél bizony viszi a hangot), minden esetre, ha nem hallottad volna tisztán otthonról Lukács Laciék koncertjét, íme, az első pár perce:

A részletes, mai programot a reggel 8-as Napi SZIN cikkünkben hozzuk.

AZ ÖSSZES SZEGEDI LEZÁRÁS, AZ ÖSSZES SZEGEDI AUTÓSNAK

Íme:

  • Újszeged felől is újra járható autóval a Belvárosi híd, igaz, korlátozásokkal. A szegedi oldalon, a hídfőben a munkálatok miatt egy-egy sávra szűkül a forgalom, a két irányba váltakozva lehet haladni, jelzőlámpa irányítása mellett. Az Újszegedről érkezők a Híd utca felé egyenesen és jobbra is mehetnek.
  • Az Újszegedről érkező kerékpárosok a szegedi hídfőig az eredeti helyükön, a magasított kerékpárúton közlekedhetnek, a hídfőben pedig átmenetileg be kell csatlakozniuk az autósávba.
  • Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, de a Széchenyi téren, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki.
  • A Stefánia a Vörösmarty utca és a Vár utca között újra járható, a Vörösmarty utcai (színházi) körforgalomból érkező autósok a Vár utca–Deák Ferenc utca felé jutnak ki a Híd utcára, és onnan egyenesen, jobbra vagy balra, a hídra – gyakorlatilag úgy kell autózni, ahogy a 9/19-es troli is megy.
  • A Roosevelt tér felől ebben az időszakban is zárva a jobbra, a hídra tartó irány, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.
  • A kerékpárosok ebben az időszakban Újszeged felé változatlanul csak járművüket tolva, gyalogosan mehetnek fel a hídra, vagy az úttesten, a többi közlekedővel együtt. A gyalogosok a Belvárosi híd Roosevelt téri oldalán mehetnek mindkét irányban; a járdaszegély építése miatt a hidat megközelíteni a Roosevelt téri lépcsőn lehet.
  • Az Oskola utca továbbra is zárva a Somogyi utca és a Roosevelt tér között – a Palánk Cukrászdától. Az Oroszlán utca csak az építési forgalomnak elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható. Az Oroszlán utca–Nádor utca–Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől közelíthető meg. Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik. Parkolni is tilos ezen a szakaszon. Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekről kézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít.
  • A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják.
  • Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az elzárt területre. Az üzletek gyalogosan mindkét oldalon megközelíthetőek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step
'Fel a tetejéhez' gomb