Mindenmás

Kirúgta a McDonald’s a sajtot a cipője talpába törlő dolgozót és a videót készítő társát is

Nagy port kavart hétfőn Szegeden is az a kisvideó, amin jól láthatóan az egyik magyar McDonald’s alkalmazott a cipőjébe törölte a sajtot, majd a földről tette a burgerbe a húspogácsát. A 24.hu megkereste az ügyben az illetékeseket, akik azt közölték: kirúgták a videóban szereplő alkalmazottakat.

Míg tegnap a magyarországi McDonald’s-ot képviselő PR-ügynökség azt közölte, hogy azonnal elindították a belső vizsgálatot az ügyben, és ha bebizonyosodik, hogy a felvétel valódi, a munkavállalókkal szemben megteszik a szükséges munkajogi lépéseket. Nem sokkal később az ügynökség közleményt juttatott el a szerkesztőséghez, melyben azt írják, a belső vizsgálat lezárását követően a videót készítő dolgozókat az étteremlánc nem foglalkoztatja tovább.

A VIDEÓT NEM GONDOLTÁK KOMOLYAN A SRÁCOK

Az írás tolmácsolja a diákmunkások szavait is. Egyikük azt mondta: “A videót nem gondoltuk komolyan és nem is szántuk a nyilvánosságnak. Csak egymás között viccelődtünk éjszaka, amikor nem voltak vendégek. A videót sajnos néhány haverunknak elküldtük, a további megosztások után így kerülhetett fel a közösségi oldalakra. Nagyon sajnálom, ami történt.” Társa – aki elmondása szerint évek óta a cégnél dolgozott – szintén arról beszélt, nem akarta, hogy a videó nyilvánosságra kerüljön, nem akarták lejáratni a gyorsétteremláncot. “A videóban viccből csináltunk olyat, amit egyébként nem lehet, de azt a szendvicset nem adtuk ki vendégnek. Sajnálom, hogy ez lett belőle és elnézést kérek azoktól a vendégektől, akik esetleg komolyan vették a videót.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps Services
'Fel a tetejéhez' gomb