Mindenmás

Napi pakk: 27 fok, Freddie Mercury szülinap, Karikó Katalin újra Szegeden

Parádésan szép vasárnap reggelre ébredtünk: Szegeden egy kicsit még ma is nyár lesz, 27 fokkal, csapadékmentesen lazulhatjuk végig a hét utolsó napját. Kíváncsi vagy, mi az a három dolog, amit Karikó Katalin tanácsolt a szegedi egyetemistáknak? Azt is eláruljuk, jön a Szeged365 napi pakk!

Lőrinc, Viktor, Albert, Jusztin, Alpár, Herkules, Larina, Viktorina, Tárkány, boldog névnapot kívánunk Nektek!

ÉVFORDULÓK, SZÜLETÉSNAPOSOK

  • 355 éve égett porig London városa, a Great Fire of London során a Towertől a Temple-ig, a Temzétől Smithfieldig szinte minden hamuvá lett.
  • 75 éve született Freddie Mercury angol rock-énekes, a Queen együttes tagja. A legenda Zanzibarban, Farokh (nem nevet) Bulsara néven látta meg a napvilágot.
  • Ma van a Nagyszülők Ünnepe, illetve Kalkuttai Szent Teréz, közismert nevén Teréz anya, Nobel-békedíjas apáca, misszionárius ünnepe.

CSAKAZÉRTIS NYÁR

Pár hete még azt nyilatkozták egyes meteorológusok, hogy az idén ősszel elmarad az indián nyár… Khm, (már megint) nem jött be. Vasárnap is sok-sok napsütésre, kevés felhőre és csapadékmentes időre van kilátás Szegeden. Reggel 11-15 fokra van kilátás, majd délután 21-27 fokot mérhetünk.

KARIKÓ KATALIN, PALKOVICS LÁSZLÓ ÉS MÉG SOKAN MÁSOK – ILYEN VOLT A 2021-ES ÉVNYITÓ A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEMEN

Dr. Karikó Katalint Doctor Honoris Causa címmel tüntette ki a Szegedi Tudományegyetem a felsőoktatási intézmény 2020-2021-es tanévnyitóján szombaton, amely egyben az Országos Felsőoktatási Tanévnyitó, valamint az SZTE Centenáriumi Rendezvénysorozatának nyitó eseménye volt. Íme a grandiózus esemény összefoglalója, benne az összes fontosabb momentummal, beszéddel:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: sistem de filtrare
'Fel a tetejéhez' gomb