Sport

Meccsnap! Délután az újonc NEKA együttesét fogadja a Pick Szeged

Pénteken 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában az újonc NEKA együttesét fogadja a Pick Szeged, mint a Kékek portálja írja, a két csapat először találkozik az NB I-ben.

Eddig minden stimmel a K&H férfi kézilabda ligában:

  • előbb az újonc Kecskemét gárdáját győzték le hazai pályán 43-20-ra,
  • majd idegenben, a Budakalász otthonában 38-23-ra diadalmaskodtak.

“Rendesen megszórtuk magunkat a két meccsen, hiszen összesen 78 gólt dobtunk eddig. Pörgünk rendesen, ez sem véletlen” – írják a Kékek. A mai meccs egy ütős főpróba, hiszen jövő szerdán megkezdődik számunkra a Bajnokok Ligája 2021-2022-es szezonja. Idegenben, Franciaországban, a Montpellier otthonában kezd a szegedi különítmény.

A csapat oldala ezt írja a ma esti ellenfélről:

“Tehetséges magyar játékosok alkotják a boglári csapat keretét. Az elmúlt szezonban megnyerték az NB I/B-s bajnokság Nyugati csoportját. 22 meccsen 21-szer nyertek, egyetlen vereséget szenvedtek. 41 ponttal lettek bajnokok, megelőzve a BFKA Veszprém U22 és a Tata csapatát.

Mesterük az a Sótonyi László, aki egykor a magyar válogatott egyik meghatározó játékosa volt, trénerkedett Balatonfüreden és Csurgón is. Július 27-én kezdték el a felkészülést, Csehországban is edzőtáboroztak. Több edzőmeccsen vannak túl. A Veszprém KKFT még legyőzte őket 28-24-re, azóta viszont veretlenek. A Dabast 27-20-ra, a Komlót 30-29-re győzték le. Utóbbi meccsen kölcsönben szereplő játékosunk, Bajus Brunó súlyos térdsérülést szenvedett, így ő nem játszhat majd ellenünk. Az elmúlt pénteken a Tatabánya otthonában 31-31-et játszottak úgy, hogy a Bányász az utolsó pillanatban egyenlített.”

A 18 órakor, Újszegeden induló meccs eredményeivel este jövünk a Szeged365.hu-n. A Kékek jövő szerdán a Montpellier vendégei lesznek a BL-ben, majd szombaton rangadó vár a csapatra a Tatabánya otthonában. Az utóbbi találkozó 16 órakor kezdődik, az M4 Sport+ élőben közvetíti majd.

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb