Sport

Thriller Montpelier-ben: döntetlennel kezdett a BL-ben a Pick Szeged

Hatalmas izgalmak közepette 29-29-es döntetlen játszottunk a 2021-2022-es Bajnokok Ligája nyitó fordulójában, a francia Montpellier HB otthonában – írja a PICK Szeged hivatalos oldala.

Montpellier HB–PICK Szeged 29–29 (14–15)
Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló, Montpellier, Sud de France Aréna, 3500 néző. Vezette: Santos, Fonseca (portugálok).
Montpellier HB: Sego –  Y. Lenne 2, Panic 3, Duarte 3, Gudmundsson 3, Moscariello 1, Descat 3/2. Csere: Bonnefoi (kapus), Simonet 3, Bos 1, A. Lenne, Villeminot 2,Wallinius 3, Pellas 3, Bataille, Nacinovic 2. Vezetőedző: Patrice Canayer.
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 5/2, Garciandía 3, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 2, Blonz. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Frimmel 8/6, Mackovsek 1, Martins 2, Tönnesen 1, Sostaric 3, Henigman, Rosta.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill 2 perc
Hétméteres: 2/2, ill. 9/8

A Pickhandball.hu összefoglalója a mérkőzésről:

A 217. Bajnokok Ligája-meccsünket vívtuk a francia Montpellier HB otthonában. A hazai csapat a nyáron alaposan átalakult, olimpiai bajnok játékosuk, Porte pedig sérülés miatt nem tudott ellenünk játszani. Szerencsére nálunk Luka Stepancicsot leszámítva mindenki rendben volt, így a jelenlegi legerősebb összeállításban vehettük fel a küzdelmet. Abban a csodaszép Arénában szerepeltünk, amelyben eddig a történetünkben egyszer játszottunk: éppen tíz éve, és akkor hiába küzdöttünk brutálisan nagyot, végül 29-26-ra kikaptunk.

A célunk nem volt más, mint egy jó rajt. Parádésan kezdtünk, Bogdan Radivojevics előbb hetesből, majd a szélről köszönt be Marin Sego kapujába, majd Imanol Garciandía is gyorsan megszerezte első szegedi BL-gólját, 3-0 ide. A lendület pedig megmaradt, a 7. percben 6-1-re léptünk el, és Sebastian Frimmel is megszerezte a premier BL-gólját. Összekapta magát a Montpellier, a 13. percben 7-5-re jött fel. Bogi továbbra is remekelt, szórta szélről a gólokat, így a 20. percben is magabiztosan, 10-8-ra vezettünk. Elég volt két elrontott támadás, ezt könyörtelenül büntették a hazaiak, egyenlítettek, 11-11. Időt is kértünk, majd Bánhidi Bence harcolt ki hetest, amelyet Sebastian Frimmel magabiztosan értékesített. Ezt az egy gólos vezetést sikerült megtartani a félidőben, de Mikler Rolinak nagyot kellett védeni még az utolsó pillanatban. A lényeg, hogy vezettünk.

Emberhátrányban kezdtük a második félidőt, amit Yannis Lenne váltott gólra, 15-15. Frimmel a harmadik hetesét is értékesítette, így ismét mi vezettünk. Tapadt ránk a Montpellier, mindig sikerült egyenlítenie, közben kőkemény harc folyt a pályán. A 39. percben először vezettek a hazaiak, sőt pillanatok múlva már kettővel léptek el, 20-18. Jött is Pastor edzőtől az időkérés. Ez jót tett, Martins, majd a kapitány, Bánhidi Bence köszönt be, 22-22. Miguel Martins villant, a 48. percben ismét utolértük riválisunkat, 24-24. Volt izgalom bőven! Ismét kétgólos vezetésre tett szert a francia együttes, de egy pillanatra sem adtuk fel. Négy és fél perccel a vége előtt a meccsen először vezetett három góllal a Montpellier, 29-26. Jött is a második Pastor-időkérés. Nem adtuk fel egy pillanatra sem: Bánhidi, majd Mackovsek szerzett gólt. Mikler Roli védett, majd Sebastian Frimmel a szélről vette Bonnefoi kapuját, egyenlítettünk, 29-29. Micsoda meccs lett! Volt esélyünk a győzelemre, Bánhidi lövése a kapufán csattant, majd az utolsó pillanatokban Mikler védett nagyot, így döntetlennel kezdtük a BL-idényt.

Forrás: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb