Sport

Bravúr, bravúr hátán: Kárász Anna világbajnoki ezüst -, Nagy Bianka bronzérmes!

Egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben. Szegedi dicsőség is akadt bőven:

  • A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajaknégyes címvédőként indulva második lett a fehéroroszok mögött 500 méteren,
  • a szegedi Nagy Bianka és a tiszaújvárosi Bragato Giada nyakába pedig bronzérem került a kenu kettesek 200 méteres döntője után.

LUCZ ANNA ÉS CSIZMADIA KOLOS ELSŐK, A NŐI KAJAKNÉGYES MÁSODIK, NAGY BIANKÁÉK BRONZÉRMESEK

Az első hely az utolsó fináléban, a kajak vegyes párosok 200 méteres versenyében született meg Lucz Annának és Csizmadia Kolosnak köszönhetően.

A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajaknégyes címvédőként indulva második lett a fehéroroszok mögött 500 méteren, s ugyancsak ezüstérmesként zárt Csipes (K-1 500 m), a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenus duó (C-2 500 m) és a vb-n ezúttal debütáló 500 méteres női kenunégyesben szereplő Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura és Opavszky Réka.

Bragato Giada és Nagy Bianka nyakába bronzérem került a kenu kettesek 200 méteres döntője után, és szintén harmadik lett Korisánszky Dávid és Takács Kincső a vegyes kenupárosoknál, 200 méteren.

“HOLNAP MÁR SZEBBEN CSILLOG EZ A BRONZ” 

“Most még nem tudok örülni a bronzéremnek, mert sajnos nem tudtunk tökéletes pályát menni. Jó a végsebességünk, de ezt most a rossz kezdés után nagyon későn értük el. Holnap talán már szebben csillog majd ez a bronz.” – nyilazkozta az MTI-nek a futam után a szegedi Nagy Bianka, aki társával együtt óriási bravúrként ismét a felnőttek között tarolt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb