Mindenmás

Napi pakk: igazi őszi idő, aszfaltozás a Híd utcán és még egy kis forgalomkorlátozás Szegeden

Új hét, új évszak: helló igazi ősz, üdv újra köztünk Szegeden! Hűvösebb időt hoz a hétfő és némi csapadékot is kapunk ma, szóval jobban jársz, ha esernyővel indulsz munkába. Elkezdik aszfaltozni a Híd utcát és a Feketesas utca egy részét is lezárják. Kávé bekészít, meghoztuk a napi pakkot, hogy friss infókkal induljon a reggeled!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Friderika, Eponin, Euszták, Federika, Filip, Filippa, Frida, Fülöp, Zsuzsa, Zsuzsanna, Zsuzsánna, Zsuzska.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Porszívót, portörlőt elővenni: ma van a takarítás világnapja! 1992-ben az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) szeptember 20-ra meghirdette a Takarítási Világnapot, amelynek célja a világméretű nagytakarítás. Jelszava: “Gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon.”
  • 87 éve született Sophia Loren többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz színésznő és énekesnő.
  • 85 éve hunyt el Tornyai János hódmezővásárhelyi festő, az alföldi festészet iskolateremtő mestere. Tornyai tájképein az Alföld szépségét mutatja az épített környezettel együtt, különböző évszakokban, napszakokban, egyre gyakrabban szivárvánnyal vagy napsütésben.
  • 73 éve megszületett George R. R. Martin amerikai író, forgatókönyvíró, a Trónok harca írója.
  • Ma 46 éves Juan Pablo Montoya autóversenyző. Montoya 2001-ben debütált a Formula–1-ben a BMW-Williams csapat színeiben. 2006-ban az egykori CART-os csapatfőnöke, Chip Ganassi istállójához szerződött le a NASCAR-ba, ahol azóta is aktívan tevékenykedik.
  • 46 éve született Korinna Moon Bloodgood amerikai színésznő, modell. Legismertebb filmjei: Terminátor-Megváltás, Kutyahideg, Szerelem sokadik látásra.

BEKÖSZÖNT AZ IGAZI ŐSZ SZEGEDRE

Búcsút inthetünk a kellemes, meleg időnek Szegeden, ugyanis a közelgő kettős fronthatás hétfőn véget vet a szép időnek. Már az éjszaka folyamán kapunk egy kis esőt, ami bizony kora estig kitart Szegeden. Az északi, északkeleti szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 fok körül alakul Szegeden.

INDUL AZ ASZFALTOZÁS A HÍD UTCÁN

Szeptember 20-án (hétfőn) kezdi el a kivitelező felmarni a Híd utca kopórétegét, hogy ütemterv szerint elkészülhessen az új, végleges aszfaltburkolat – adta hírül a Szeged Pólus. A munkálatok ezen a szakaszon az időjárástól függően szeptember végéig tartanak, a forgalom továbbra is egy-egy sávon haladhat.

FORGALOMKORLÁTOZÁS AZ ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KARNÁL

Jó ütemben halad a szegedi Állam- és Jogtudományi Kar épületének felújítása, ezért már az idei évben a kupola is helyére kerülhet. A munkálatok miatt viszont szeptember 20-án hétfőn, 22-én szerdán és 23-án, azaz csütörtökön ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a Feketesas utcában.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb