Közélet

Nesze neked, Autómentes Nap: a Bertalan híd úgy elesett, hogy a Szőregi úti körforgalomig ért a sor ma reggel

Európai Autómentes Nap ide vagy oda, a Bertalan híd, a Temesvári körút, sőt, még a Szőregi út is elesett szerda reggel. Brutális sor várta az Újszegedről a belváros felé masírozó (bocs, araszoló) autósokat, mint a Szeged365 olvasóitól megtudtuk, háromnegyed 8 környékén egészen a Szőregi úti körforgalomig (!) ért a sor.

A Szeged365 közlekedési infók támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

A képlet egyszerű:

  • Adott X méter úthálózat és Y számú autós. A kettő egymással alapból nem kompatibilis, mint az egyik olvasónk írta, ide már nem csupán harmadik, hanem lassan negyedik és ötödik híd is kellene az élhető közlekedéshez.
  • Erre jöttek rá a Szeged belvárosát, főként a Belvárosi híd környékét érintő rekonstrukciós óriásmunkálatok, ahogy az a “nagykönyvben” meg van írva, az iskolakezdéssel párhuzamosan.

A helyzet nagyjából minden reggel így fest, főleg, hogy egyre divatosabb lett a belváros zajából Újszegedre, Szőregre, vagy éppen Deszkre, Kübekházára, Klárafalvára költözni. A helyzeten az egyébként jópofa “Európai Autómentes Nap” sem segített, ennek keretében egyébként – mint korábban írtuk – meglepetésekkel várták a ma reggel autó helyett bringára pattanó szegedieket:

A TÖMEGKÖZLEKEDÉSEN AZONBAN TÖRTÉNT VALAMI

Bár a Bertalan híd jobban elesett, mint az utóbbi 2-3 hét drámai reggelein bármikor, a mai, Autómentes Napra időzített SZKT akció az olvasói beszámolóink alapján működőképes volt. A sztori egyszerű:

A Szegedi Közlekedési Kft. járatain (szegedi trolik és villamosok) szeptember 22-én egy érvényes forgalmi engedély felmutatásával két felnőtt és három gyermek ingyenesen utazhat.

Az akció ma estig, az utolsó garázsjáratig tart, a szerkesztőségünkhöz beérkezett üzenetek alapján egész jól bejött. Zsófi arról írt, hogy az 5-ös trolin szokatlanul nagy volt a reggeli “hering-party”, Tamás ugyanerről számolt be, csak a 2-es villamos kapcsán. Szóval, a jelek szerint a szegediek meghallották az Európai Mobilitási Hét üzeneteit, viszont a jelen körülmények közepette még akkor is édes kevés a minden reggel KO Bertalan és a papíron használható, de a belváros felől kis túlzással megközelíthetetlen Belvárosi híd, ha kevesebben indulnak útnak.

EGY FRISS, KÖZLEKEDÉSI INFÓ A VÉGÉRE: MÉG MINDIG “NECCES” A BERTALAN HÍD

Miközben a cikkünket körmöltük, bejött egy újabb üzenet, ezúttal Robitól, mint írja, már megint, vagy még mindig nagy a dugó a Bertalan hídon. “Embertelen volt a ma reggel, közel egy óra volt az átjutás, a gyerekek elkéstek az iskolából, én meg munkából. Most haza kellett ugranom Deszkre, Újszeged felé minden szép és jó, de tényleg megsajnáltam a Szeged felé próbálkozókat, megint áll a sor pedig már lassan 11 van” – írta az olvasónk.

Szeged365 tipp: használd a Belvárosi hidat, de mielőtt idegösszeomlást kapnál, szólunk, csakis a(z egyébként általában lépésben pöntyögő) Deák Ferenc utca irányából tudsz rá felmenni, a belváros Oskola utca felőli részéről nem fog menni a dolog.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: incalzire hala
'Fel a tetejéhez' gomb