Sport

Egyetlen ponton múlt a Naturtex-SZTE Szedeák szolnoki győzelme

A tavalyi második helyezett Szolnoki Olajbányászhoz ruccant ki a Naturtex-SZTE Szedeák férfi kosárlabdacsapata az idei bajnokság nyitófordulóban. Nem sok kellett a szegedi győzelemhez, igazából idegtépő, de csak egyetlen ponton múlt a dolog.

A meccs egy szolnoki kosárral indult, ezt követően masszív fölénybe került a szegedi csapat. Jöttek a triplák, hamarosan már 13 ponttal vitt a Szedeák (20-7). Gyakorlatilag az utolsó negyedig az “elhúzunk – feljönnek – újra elhúzunk” triumvirátus uralta a játékot, ekkor azonban megtáltosodtak a hazaiak. Az utolsó negyedre 65–63-as szegedi vezetéssel fordultak a csapatok, ekkor jött a szolnoki roham, Cakarun dobásával hosszú idő után hátrányba került a Szedeák. Három perc volt vissza, amikor 75–71-re vezettek a hazaiak, és úgy tűnt, eldőlhet a meccs, csakhogy Persons jó dobása után még a büntetőt is bedobta, majd szintén ő oldott meg egy akciót, ezzel pedig máris a szegedieknél volt az előny, 75–76. Badzim válaszolt, azonban még maradt egy utolsó esély 77–76-nál. Három másodperc volt az órán, amikor oldalról jöhetett a Szedeák, Persons betörése azonban lejött, így hiába vezettek a Tisza-partiak több mint 36 percen át a 40-ből, a végén a Szolnok örülhetett.

  • Szolnok–Naturtex-SZTE-Szedeák 77–76 (20–28, 15–17, 28–20, 14–11)
  • Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 1. forduló. Szolnok, 800 néző.
  • Vezette: Győrffy, Ádám, Csabai-Kaskötő.
  • Szolnok: Rogic 6, Kovács P. 2, Cummings 8, Szubotics 13/3, Taiwo 2. Csere: BADZIM 16/6, Pallai, CAKARUN 21, Rudner, Gilszki, Zsiros 5/3. Vezetőedző: Gasper Potocnik.
  • Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 28, COOK 21/9, Polányi 9/9, Hunt 9/6, Alston 6. Csere: Balogh, Bognár, Keller 2, Kerpel-Fronius B 1, Szatmári. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Forrás: Szedeák

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb