Mindenmás

Napi pakk: visszatérő nyár, Kutatók Éjszakája, olcsóbb benzin és katonai menetoszlop az utakon

Kitartás, hiszen kitört a hét utolsó munkanapja Szegeden, vagyis mindjárt itt a hétvége! Ahogy pedig a felfrissülést hozó szombathoz közeledünk úgy javul az idő is, hiszen pénteken már átlépjük a bűvös 20 fokot, így kellemes kis napnak nézünk elébe. Van pár tuti programtippünk és fontos infónk is mára, úgyhogy készítsd be a reggeli kávéd, itt a napi pakk!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

MAI NÉVNAPOSOK

Gellért, Mercédesz, Gerda, Gerhárd, Giszmunda, Grizelda, Grizeldisz, Mária, Meredisz, Zelda.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 73 éve megszületett Monyók Ildikó színésznő, énekesnő.
  • 63 éve született Kevin Sorbo amerikai színész, Hercules megtestesítője.
  • 47 éve született Wolf Kati énekesnő. 1981-ben vált ismertté, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, az eredeti, Maros Gábor által előadott szerzemény nyomán. 2010-ben elindult az X-Faktor című tehetségkutató műsorban.
  • 35 éve hunyt el Kellér Dezső humorista, író, konferanszié, érdemes és kiváló művész. Egyike volt a híres magyar konferansziék utolsó képviselőinek, kiválóan ismerte a kabarék világát, a nevettetés művészetét.
  • 30 éve halt meg Dr. Seuss író, forgatókönyvíró (A Grincs, A Macska – Le a kalappal!).

SZÉLLEL, DE MELEGEBB IDŐVEL KÖSZÖNT RÁNK A PÉNTEK

Pénteken eleinte felhősebb lesz az ég, de később csökken a felhőzet és sok lesz a napsütés. Ezzel együtt viszont sok helyen erős, többfelé akár viharos erősségű széllökésekre kell készülni. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, míg délnyugaton a melegebb.

MÁTÓL OLCSÓBBAN TANKOLHATUNK

Pénteken is változnak a hazai üzemanyagárak. A benzin átlagára bruttó 2 forinttal csökken, a gázolaj átlagára pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

KATONAI KONVOJ AZ UTAKON

Kiképzés miatt katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszloppal találkozhatnak az autósok csütörtökön és pénteken több autópályán és főúton is. A menetoszlop pénteken 10 óra és 13.30 között közlekedik az autópályákon.

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA: TÖBB MINT 300 PROGRAM SZEGEDEN

Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. A Kutatók Éjszakája alkalmából a Szegedi Tudományegyetem erre 334 lehetőséget kínál. Az Európa-szerte megrendezett, ingyenes eseménysorozat a tudományt és a kutatói életpályát népszerűsíti.

ÁLLATTENYÉSZTÉSI NAPOKRA FEL!

Elindul a XXVIII. Alföldi Állattenyésztési Napok. A három napos esemény telis-tele van családi programokkal, természetesen az állattenyészésre fókuszálva, nomád lovas bemutatótól kezdve a látvány(?)fejésen át a juhnyírás workshop-ig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb