Szegedi Arcok

Washington Post: Karikó Katalint a világ megmentőjeként kellene ünnepelni

Karikó Katalin szélmalomharcot vívott a Covid-19 előtt, most viszont már mindenki azt mondja, látnok volt – írja a Washington Post abban a portréban, amelyet Szeged a Nobel-díjra is esélyesnek tartott díszpolgáráról, egyben az SZTE díszdoktoráról ír.

“Úgy gondolom, Karikó Katalint úgy kellene ünnepelni, mint aki megmentette a világot” – nyilatkozta a világ No 1 napilapjának Jean Bennett, a biokémikus egykori egyetemi munkatársa. A férfi azzal folytatta, Karikó Katalin végig azt tartotta szem előtt, hogy az adatokra figyeljen, és ne vakítsa el, ha a vizsgálatok az ő elképzeléseit támasztják alá. Ahogy Leonardo da Vinci nyomán fogalmazott, a kísérletek sohasem vezetnek tévedéshez, csak az elvárásaink.

PÁR ÓRA ÉS MINDEN ELDŐL(HET): ELKEZDIK BEJELENTENI A NOBEL-DÍJ KITÜNTETETTJEINEK NEVÉT

A holnap kezdődő héten jelentik be a Nobel-díjak idei kitüntetettjeinek nevét. A legrangosabb tudományos díjjal kitüntetett kiválóságok között ismét lehet az idei évben egy magyar, hiszen Karikó Katalin neve egyre gyakrabban merül fel a lehetséges díjazottak között. A díjat Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én osztják ki, a kitüntetettek nevét októberben, a Nobel-héten jelentik be.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: read the full info here
'Fel a tetejéhez' gomb