Mindenmás

“Megölöm a fiadat, meghaltok!” Éjjel, késsel támadt az alvó családra egy Csongrád-Csanád megyei férfi

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tegnap vádat emelt azzal a férfival szemben, aki volt élettársa családjára támadt idén januárban. Az elkövető még januárban, az éj leple alatt mászott be az egyik Csongrád-Csanád megyei településen lévő lakóházba, az ágyhoz lépett, majd egy késsel az alvó gyermek felé szúrt. A kisfiú életét az édesapja lélekjelenléte mentette meg, aki viszont több döfést is elszenvedett, csakis a villámgyors orvosi segítség mentette meg.

TÖBBSZÖR IS BÁNTALMAZTA AZ ÉLETTÁRSÁT, AKI ANYAOTTHONBA MENEKÜLT

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogy a férfi többször bántalmazta, illetőleg fenyegette volt élettársát, ami miatt a nő idén januárban anyaotthonba távozott. Erről azonban a vádlottat nem tájékoztatta, aki ezt követően felkereste volt élettársa testvérét az egyik megyebeli faluban. A vádlott 2021. január 20-án, este 7 órakor jelent meg a sértett családnál részegen és kérte, hogy ott alhasson. Az élettársával történő szakítást feldolgozni nem tudó vádlott kérését a sértettek elutasították, azonban tartva attól, hogy a férfi visszatér, a kaput becsukták, lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték.

A vádlott ezután többször is hívogatta volt élettársa testvérét, aki közölte vele, hogy a testvérével való kapcsolatnak vége, hagyja őket békén. A vádlott ezután elhatározta, hogy visszamegy a sértettek lakóhelyére és a korábbi fenyegetéseit beváltja.

MEGPRÓBÁLTA LESZÚRNI AZ ALVÓ KISFIÚT

Ebből a célból valamivel éjfélt megelőzően, a szomszédos ingatlanon keresztül az udvarra bemászott, majd a lakóházba ment. Az ingatlanban a vádlott testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludtak. A vádlott az ágyhoz lépett, majd azt kiáltotta a sértettek felé, hogy „megölöm a fiadat, meghaltok”, majd egy késsel az alvó gyermekkorú felé szúrt. A gyermek édesapja a kiabálásra felébredt, és egy reflexszerű mozdulattal a szúrást felfogta, míg a gyermek édesanyja a kiskorút az ágyból kirántotta. A vádlott ekkor az ágyban még ülő-fekvő helyzetben levő édesapa felé szúrt több alkalommal. A támadásnak akkor lett vége, amikor az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, pokrócot dobott a vádlott fejére, valamint őt egy vascsővel az ingatlanból elkergették. A megszúrt sértett élete közvetlen veszélyben volt, azt csak a helyszínen tartózkodó hozzátartozók vérzéscsillapítása, valamint az időben kiérkező orvosi segítség és életmentő beavatkozás mentette meg.

14 ÉV ALATTI SZEMÉLY ELLENI EMBERÖLÉS KÍSÉRLETÉVEL VÁDOLJÁK

A főügyészség a vádlottat több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb