Közélet

Maszk, vagy nem maszk az iskolákban? A Szegedi Tankerületi Központ megadta a választ

Kedden írtuk meg, hogy a mindenki számára kötelező a maszk viselése a Szegedi Tudományegyetem épületeiben, amihez két szegedi általános iskola is csatlakozott. A cikkünk megjelenése után sokan kérdeztétek üzenetben, hogy mi a helyzet a többi általános iskola terén. Már aznap, villámgyorsan rá is írtunk a Szegedi Tankerületi Központra. Ma meg is érkezett a válasz, mutatjuk!

Keddtől a Szegedi Tudányágyetemen, míg szerdától két átlalános iskolában is behozták a kötelező maszkviselést. Pontosabban:

  • a Juhász Gyula Gyakorló Általános Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájában,
  • és vele srégen szemben, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában, magyarán a volt Ságváriban.

AZ ORSZÁGOS INTÉZKEDÉSI TERVET KÖVETI A TÖBBI ISKOLA

Hogy mi a helyzet a többi iskolában? Azt a Szegedi Tankerületi Központ válaszolta meg nekünk:

“A Szegedi Tankerületi Központ által működtetett köznevelési intézmények az Intézkedési Terv ajánlásai, és az emberi erőforrások miniszterének 2021. augusztus 25-én kelt levelében megfogalmazott elvek figyelembe vételével készítették el a koronavírus járvánnyal kapcsolatos eljárásrendjüket. Az intézmények a szülők felé ajánlásokat fogalmaztak meg, ennek részeként kérték, hogy beteg gyerekeket ne vigyenek közösségbe. Az iskolákba való belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, fokozott figyelmet fordítanak a takarításra és szellőztetésre, bizonyos esetekben sávos beengedést alkalmaznak. A szülőket is érintő, nagyobb iskolai programok elmaradhatnak. Értekezletek, tájékoztatók, továbbképzések esetében előnyben részesítik az online formákat” – írja a Tankerületi Központ válaszlevelében, majd hozzáteszik, hogy:

“Az iskolákban nincs kötelező maszkviselés, de ettől függetlenül aki szeretné viselheti, nem tiltják.”

Magyarul, az SZTE Juhász Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Napközi Otthonos Óvodája fenntartója a Szegedi Tudományegyetem, nem a Tankerület, így a maszkviselést az intézményben nem a Tankerület rendelte el. Azt, hogy tervezik-e annak bevezetését sajnos nem írták meg, de mivel a Tankerület a kijelölt intézkedési tervet követi, ezért változás akkor lehet, amikor országosan is máshogy döntenek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb