Közélet

Breaking! Orbán Viktor, a Kossuthon: 21%-kal emelik az ápolónők bérét, nőhet a tanároké is (frissítve)

Kitört a péntek, elindult a menetrend szerinti miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban. Cikkünk folyamatosan frissül, jövünk a fontosabb tételekkel!

ORBÁN VIKTOR FELVESZI A HARMADIK OLTÁST

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, a vírusnak a mostani a kedvenc időjárása. “Csak az oltás segít. A bezárkózás nem fog minket megvédeni” – tette hozzá, (reményeink szerint) arra célozva, hogy nem terveznek lezárásokat.

“A jövő héten én is felveszem a harmadik oltást” – jelentette be.

ÁLHÍREK: FIZETNEK, HA FELVESZED A HARMADIK OLTÁST? (NEM)

Orbán Viktor szerint nem kivitelezhető, hogy fizessenek azoknak, akik beoltatják magukat. A felelősségteljes magatartás az oltás felvétele, de sokan nem vették fel az oltást a különféle álhírek miatt – tette hozzá.

BRÜSSZEL, ENERGIAÁRAK, BALOLDAL

“Brüsszelben a klímavédelmet az energiaárak emelésével szeretnék elérni” – mondta a kormányfő, aki szerint vissza kell vonni ezeket a döntéseket. Orbán Viktor elmondta, hogy 2035-ben kellene ott lennie az energiaáraknak, mint ahol most vagyunk, éppen ezért a csehek, a lengyelek és mi követeljük, hogy Brüsszel vonja vissza a korábbi lépéseket.

10%-OS TANÁRI BÉREMELÉS JÖHET

Szóba került a béremelés kérdése is, mint a miniszterelnök elmondta,

  • 1,9 millió család kapja vissza a 2021-ben befizetett adót 2022-ben.
  • Az ápolónők bérét 21, a bölcsődei dolgozókét 20 százalékkal, a kulturális dolgozókét 20 százalékkal emelik majd 2022-ben.
  • Egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetniük.
  • A pedagógusoknak igaza van, 2013-ban nagy arányú emelés volt, de időközben a többi bér emelkedett, és a bérük hátrébb sorolódtak. Jövőre egy 10 százalékos béremelés lehet, és 2023. januárjától lehet nagyobb emelés.

Orbán Viktor szerint ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk. 

VÉKONY JÉGEN VAGYUNK, MAGAS AZ ÁLLAMADÓSSÁG

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság jó állapotban van, de vékony jégen vagyunk, mert az államadósság magas. Sikerült többször is levinni, 1998-2002 között, és 2010-2020 között. “A pandémia miatt 75-80 százalékos államadóssági sávban vagyunk” – tette hozzá. Mint mondta, nem akarja, hogy a 100 százalék körüli sávba csússzunk bele, inkább vissza kell menni az 50 százalékos adóssági sávba. 

AZ LMBTQ LOBBI MIATT NEM KAPUNK PÉNZT BRÜSSZELBŐL

A brüsszeli pénzekről azt mondta, hogy hitelfelvételről van szó. Mint kifejtette, úgy volt, hogy mindegyik ország együttesen kapja meg ezt az összeget, mindez nem fair.

Orbán Viktor szerint az LMBTQ-lobbi miatt nem kaptuk még meg ezt az összeget.

KARIKÓ KATALIN A MI HŐSÜNK

“Nem tudjuk, hogy miért nem kapott Nobel-díjat Karikó Katalin. Karikó Katalin ennek ellenére a mi hősünk. Sok millió ember életét megmentette, és ezért büszkék vagyunk rá” – méltatta a szegedi kötődésű kutatónő érdemeit.

A végére még jutott egy kis bíztatás a kétkezi munkásoknak is, mint kifejtette:

Magyarország jövője nemcsak a Nobel-díjasainkon, hanem a szakmunkásaikon is múlik.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Anya Fernald
'Fel a tetejéhez' gomb