Sport

Cseh Laci, köszönünk mindent! Hatalmas suszterp@csással búcsúzott a bajnok

Pénteken, a Duna Arénában zajló rövidpályás világkupa hivatalosan is elbúcsúztatták a tokiói olimpiát követően visszavonult Cseh Lászlót. A többek között négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok klasszist álló ovációval, hosszan tartó tapssal fogadta a közönség, az ünnepelt mind a négy úszásnemben teljesített egy-egy hosszt majd (és itt jön a kedvencünk, imádunk, Cseh Laci) ugrott egy hatamas (bocs) suszterp@csást.

Írhatnánk, hogy “bombát” vagy “összehúzott térdekkel történő becsapódást” ugrott a legenda, de mi, szegediek így hívjuk ezt a fajta, a SZUE-ban őshonos “versenyszámot.”

Kezdjük a versenyprogram résszel:

  • Milák a délelőtti előfutamok során öt századot faragott Bohus Richárd 2019-es rekordjából, az esti döntőben azonban ennél is gyorsabb volt, 23.08 másodpercre javítva idejét. Milák 100 méter gyorson is a dobogóra állhatott, harmadikként zárt,
  • míg Kalmár Ákos 1500 méter gyorson,
  • Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen,
  • Kós Hubert pedig 200 méter pillangón lett második.

A döntők után rendezték a tokiói olimpia után visszavonult Cseh László búcsúztatását. A többek között négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok klasszist álló ovációval, hosszan tartó tapssal fogadta a közönség, majd az ünnepelt mind a négy úszásnemben teljesített egy hosszt. Először pillangón a hozzá hasonlóan a tokiói játékok után visszavonult Bernek Péterrel tempózott, majd a 200 méter hát 1980-as, moszkvai olimpiai aranyérmese, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke csatlakozott hozzá. Ezt követően jött a 84 esztendős Kiss Miklós, aki az alapokra tanította Cseh Lászlót, ő mellen úszott a klasszissal. Pályafutása utolsó hosszára a világkupán részt vevő magyar úszók – akikhez csatlakozott a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is – kísérték el Cseh Lászlót.

A célba érkezést követően közös vizes pancsolás következett, majd miután kiszállt a medencéből profi úszótól ritkán, a strandokon annál gyakrabban előforduló „suszterp@csással” Cseh László még visszaugrott.

Köszönjük a sok-sok izgalmas percet, büszkék vagyunk Rád, Laci!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: pop over to these guys
'Fel a tetejéhez' gomb