Közélet

Napi szürreál: kilenc migránst paszírozott be egy Citroen C5 kombiba, Domaszéknél kapták el

Amióta az amerikai haderő Afganisztánból való kivonulásával elszabadult a migráns-áradat, gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne fogjanak el embercsempészt Szegeden vagy a város környékén. A ma reggeli hírünk érdekességét nem is annyira az elkövetett bűncselekmény, sokkal inkább a szóban forgó moldáv embercsempész által összehozott logisztikai bravúr adja:

  • adott egy első generációs (2000-2004) Citroen C5 Break, amely méreteivel (kasztni hossz 4618 mm, szélesség 1770 mm, magasság 1476 mm) egy normál, felső-középkategóriás, öt személy számára tervezett kombinak számít,
  • amelyben a Domaszék mellett elfogott moldáv embercsempész “kicsi a rakás” alapon bepaszírozott 9, magát szír állampolgárnak valló férfit. Az ugye, a sofőrrel együtt 10 fő.

A kérdés csak egy: ezt meg hogy sikerült összehozni?

Íme a szóban forgó autó, a Police.hu fotóin:

DOMASZÉKEN KAPTÁK EL, KILENC SZÍR MIGRÁNSSAL

Amíg a Szeged365 olvasói kisakkozzák, hogy sikerült összehozni a logisztikai bravúrt, mutatjuk a konkrét esetet, a rendőrség közleménye alapján. Mint írják, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát azzal a moldáv állampolgárral szemben, aki illegális migránsokat akart Nyugat-Európa területére szállítani.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság beavatkozó munkatársai 2021. január 10-én 2 óra 55 perckor Domaszék belterületén az 55-ös számú főúton, ellenőriztek egy osztrák honosságú gépkocsit. Az autóban a sofőrön kívül még kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a feltételezett elkövetőt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a gyanúsítottól – a bűncselekményből eredő vagyon visszaszerzés érdekében – lefoglaltak több ezer Eurót és mobiltelefont.  A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb