Sport

Péntektől OB a Tiszavirágban: Olasz Anna, Vas Luca és Fábián Bettina is indul

Péntektől vasárnapig a szegedi Tiszavirág Sportuszoda ad otthont a 2021-es hosszútávúszó medencés országos bajnokságnak – adta hírül a Szegedi Úszó Egylet. 350 versenyző 500 alkalommal rajtol az új létesítményben, ahol először rendeznek felnőtt OB-t.

A Haász SZUE részéről Vas Luca és az idei ötkarikás játékokon negyedik helyezett Olasz Anna is címvédőként indul. Az olimpiai bajnok Milák Kristóf és a Tokióban ezüstérmes Rasovszky Kristóf is jelezte részvételét, a sztároknak védettségi igazolvánnyal lehet majd szurkolni.

SZEGED RÉGIÓS KÖZPONT LETT AZ ÚSZÁSBAN

“A Tiszavirág Sportuszoda megnyitásakor rögtön két országos bajnokság megrendezésére neveztünk, és nagyon büszkék vagyunk, hogy idén a cápa korosztály seregszemléje mellett felnőtt ob-t is rendezünk” – hangsúlyozta Nagy Attila, a Haász SZUE elnöke. “A cápa ob rendezése után pozitív visszajelzéseket kaptunk, de nem dőlhetünk hátra, folyamatosan szeretnénk emelni a versenyek minőségét. Szeged régióközpont lett az úszásban, így novemberben a Modern Városok Kupáját is megrendezzük, amely már a FINA által is akkreditált nemzetközi verseny lesz” – árulta el a szakember.Ennyi rajt még nem volt hosszútávúszó ob-n, egyre nagyobb érdeklődés övezi a hosszútávúszást, ami a nyílt vízi szakág óriási magyar sikereinek is köszönhető.

OLASZ ANNA MÁR BIZTOSAN VILÁGBAJNOKI INDULÓ

A tavalyi debreceni ob-n Olasz Anna 10 ezer méteren, Vas Luca pedig 5 ezer méteren lett magyar bajnok, ők mos is ebben a két számban indulnak. A szegedi címvédők ezúttal is éremesélyesek, Vas Lucának pedig különösen nagy tétje lesz a szegedi viadalnak.

“Olasz Anna már biztosan világbajnoki induló, de Vas Luca is az lehet, ehhez első lépésként most a legjobb négy közé kell kerülnie, így kvalifikál a világkupára, ahol pedig kiharcolhatja a vb-szereplést is” – árulta el Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője, aki büszkén újságolta, hogy 1500 méteren a felnőtt és ifjúsági csapatból szinte mindenki indul, Paksi Zsombor, Farkas Tamás és Fábián Bettina 5000 méteren is.

Forrás: Szegedi Úszó Egylet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb