Közélet

Gigafejlesztés a szomszédban: megkezdődik az első teljesen elektromos jármű magyarországi sorozatgyártása, mindez Kecskeméten

Amelyik ország meg tudja nyerni az elektromobilitási beruházásokért folytatott versenyeket, az a jövőt nyeri meg. Mi pedig nyerésre állunk – mondta pénteken Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter Kecskeméten, ahol 50 milliárd forintos beruházás keretében megkezdődik az első teljesen elektromos jármű magyarországi sorozatgyártása.  

“Ez itt, Kecskeméten egy történelmi mérföldkő, hiszen most először kezdődik meg az országban egy tisztán elektromos meghajtású jármű sorozatgyártása. A Mercedes közel 50 milliárd forintos beruházás 4400 munkahely megtartására jelent betonbiztos garanciát és lehetőséget teremt több száz új állás létrehozására a városban. A munkavállalók, a vállat és kormány szövetsége pedig világosan jelzi: még sok-sok új fejezet vár ránk a közös sikertörténetről szóló könyvben” – zárta gondolatait közösségi oldalán Szijjártó Péter.

MÉRFÖLDKŐ EZ A MAGYARORSZÁGI AUTÓGYÁRTÁS ÉLETÉBEN

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy a magyarországi járműgyártás során most először készülnek sorozatgyártásban tisztán elektromos autók, amit történelmi pillanatnak nevezett. “Büszke vagyok, hogy most már ez a mérföldkő is örökre a Mercedes-Benz és a mi kecskeméti gyárunk nevével fonódik össze. A sikert az teszi számomra különlegessé, hogy a világjárvány idején jelentkező kihívások ellenére is el tudtuk kezdeni a sorozatgyártást az eredeti terveknek megfelelően” – mondta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb