Mindenmás

Napi pakk: ünnepi szentmisével indul a vasárnap Szegeden, és napsütéses családi vadásznap részesei is lehetünk

Viszonylag enyhe őszi időjárással indul a vasárnap, reggel akár ködös lehet az ég és fagyhat is, de napközben kapunk érte napsütést és esőmentes délutánt, 11-15 °C-ig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Ha felébredtél a reggeli kávé után, akkor részt vehetsz az egészségügyi dolgozók tiszteletére tartandó szenmisén, azután pedig indulhattok is Ópusztaszerre egy remek családi napra! De ne rohanj még, jön a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Salamon, Ráhel, Rafael, Arétász, Gilgames, Harald, Herold, Ráfis és Gilberta

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

123 éve született Lillian Oppenheimer, az Angol Origami Szövetség (BOS) és az Amerikai Origami Szövetség (OrigamiUSA) alapítója, aki világszerte népszerűsítette az origamit.

Hajtogassunk is stílusosan egy pár őszi falevelet:

92 éve ezen a napon volt az a bizonyos “Fekete csütörtök” a New York-i tőzsdén, amikor is kirobbant az 1929-1933-as gazdasági világválság.

91 éve, 1930.október 24.-én szentelték fel a szegedi Fogadalmi templomot. Az épület a Szeged-Csanádi egyházmegye főtemploma, tornyainak 81 méteres magasságával az ország 5. legmagasabb temploma, a város arculatának egyik meghatározó épülete.

76 éve írták alá az ENSZ alapokmányát San Fransiscóban és még ugyanebben az évben október 24-én lépett hatályba. Innentől ez a nap egyúttal az ENSZ világnapja.

58 éve indult első Nagy-Britannián túli turnéjára a Beatles.

19 éve létezik a magyar operett napja, mely Kálmán Imre születésének (1882) és Lehár Ferenc halálának (1948) emlékét őrzi.

13 éve hunyt el Bálint Ágnes, írónő, magyar népmesegyűjtő (Szeleburdi család, Vízipók, csodapók).

SZENTMISÉN MONDANAK KÖSZÖNETET AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓK ÁLDOZATOS MUNKÁJÁÉRT

REMEK CSALÁDI VADÁSZNAPRA INVITÁL ÓPUSZTASZER

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb