Mindenmás

Volt ám kapás Szeged környékén: három osztrák és egy koszovói embercsempészt, valamint több mint 60 határsértőt fogtak el csak vasárnap reggelig

Nem volt unalmas a szombat délután és az éjszaka Szeged környékén, volt kapás bőven: 12 óra alatt négy embercsempészt és több mint 60 illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök a határ mentén.

A rendőrség hivatalos közleménye szerint már szombat délután 17 óra 40 perckor Domaszék külterületén három osztrák és egy koszovói állampolgárt fogtak el, akik 7 migránsnak nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépésében. Mint írják, az 55-ös számú főúton vontak intézkedés alá három, egymás mögött haladó osztrák honosságú személyautót, illetve azoknak sofőrjeit és utasait. A járőrök az autók átvizsgálása során az utasterekben összesen 7 illegális migránst találtak. A határsértők magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A TISZA ÁRTERÉBEN IS VOLT MUNKA

Nem kellett sokat várni, a rendőrök 20 óra 15 perckor 21 fő illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén, a Tisza árterében. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat. Ezt követően 23 óra 40 perckor 24 fő illegális migránst tartóztattak fel Röszke külterületén. Itt a csoportok tagjai szír, szomáliai, algériai és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a csempészeket előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb