Közélet

A Parlamentben is téma volt a benzin és a gázolaj: Orbán Viktor nem zárta ki az üzemanyagárak befagyasztását

Előállhat az a helyzet, hogy Magyarország is befagyasztja az üzemanyagárakat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben egy kérdésre válaszolva.

Szerdán ismét változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin ára 5 forinttal emelkedik, de a gázolaj literenkénti átlagára változatlan marad. Ezzel a benzin ára egyrészt átlépi az 500 forintos lélektani határt, másrészt történelmi csúcsot dönt.

A PARLAMENTBEN IS TÉMA VOLT A DRÁGULÓ ÜZEMAGYAG

A Parlamentben is téma volt az üzemanyagok árának emelkedése. Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy az üzemanyag árának befagyasztása túl drasztikus lépés, de nem zárja ki ennek a lehetőségét. Ezt egy kérdésre válaszolva mondta a kormányfő, Horvátországban ugyanis már meglépték a befagyasztást. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy előállhat az a helyzet, hogy radikálissal lépést kell tenni, és a befagyasztás felé mozduljon a kormány.

AUTOMATIKUS ADÓCSÖKKENÉS

Orbán Viktor levezette, hogy olyan árképzési rendszer van Magyarországon, amely magasabb üzemanyagár esetén automatikusan csökkenti az adót. Ez be is következett áprilisban, amikor az árak csökkentek, majd visszaugrottak – fogalmazott. Az árbefagyasztást csak időlegesen lehet megtenni, és nagyon nehéz belőle visszajönni. Lehet, hogy több kárt okozhatunk vele, mint amennyi hasznot hajt, de nem zárjuk ki ezt az lehetőséget – mondta a miniszterelnök. Hangsúlyozta: attól tartunk, hogy további áremelkedés is előfordulhat Magyarországon, és ebben az esetben megfontoljuk az árbefagyasztást.

Forrád: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb