Sport

Ezt durván behúztuk: hat szegedi arany a Hosszútávúszó OB-n, a Tiszavirág Sportuszodában

6 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel, illetve több pontszerző hellyel és egyéni csúccsal zárta a Haász Szegedi Úszó Egylet a hétvégi OB-t a Tiszavirág Sportuszodában. Vas Luca, Fábián Bettina és Pádár Nikolett is magyar bajnok lett, Olasz Anna ezüstérmet szerzett női 5 kilométeren.

HAT ARANY, EGY EZÜST, EGY BRONZ – EGY PARÁDÉS HÉTVÉGE, A SZEGEDI ÚSZÓK JAVÁRA

A szegedi hosszútávúszó medencés ob utolsó versenynapján 5000 méteres számban indultak a Haász SZUE versenyzői, és nem akármilyen eredményeket értek el – írja közleményében a sportegyesület.

  • Vas Luca a felnőttek között,
  • Fábián Bettina és Pádár Nikolett pedig a saját korosztályában bizonyult a legjobbnak.
  • Szintén nagyot ment (pontosabban, úszott) Olasz Anna, aki ezüst medált szerzett,
  • Farkas Tamás és Paksi Zsombor pedig negyedik lett.

“Vas Luca címvédése és Olasz Anna ezüstérme várható volt, de a többiek megleptek, különösen Pádár Nikolett és Paksi Zsombor. Niki 100 és 200 méterre szakosodott, így tőle kiváltképp nagy szó, hogy nemcsak beleállt ebbe a munkába, de bajnoki címet is szerzett. Luca és Anna mozgása nyilván nem volt olyan friss a pénteki 10 km után, de így is hozták az újabb medálokat. A Haász SZUE nyolc éremmel, köztük hat bajnoki címmel zárta a szegedi ob-t, ehhez minden szegedi úszónak szívből gratulálok” – nyilatkozta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője.

RASKOVSZKY KRISTÓF BOLDOGAN TÉRHETETT HAZA

Rasovszky Kristóf a 10 km után a zárónapi 5 km-es viadalt is megnyerte a szegedi medencés hosszútávúszó országos bajnokságon. Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok veszprémi srác saját bevallása szerint még csak „háromnegyed-gázon” nyomja az edzéseket az ezüstérmet hozó tokiói szereplés óta, így is simán nyerte a hosszútávúszó ob két, felnőtteknek (is) rendezett távját, a 10, majd az 5 km-t.

A hétvégén „bakancslistás” kiruccanást teljesítő hátúszó, Telegdy Ádám a pénteki bronz után most ezüstérmet szerzett – igaz, az ifiknél legjobb Gálicz László azért jobb időt teljesített nála.

Még több fotó és eredmény IDE kattintva vár!

Forrás és fotók: Szegedi Úszó Egylet, Magyar Nemzet, Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb