Közélet

Több vonalon sűríti a járatokat a MÁV, de nem Szegednél

A hazai vasúttársaságok menetrendi terveinek online véleményezése alapján több fejlesztést már a decemberi menetrendváltástól megvalósít a MÁV – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vasárnap. A sűrítések egyelőre nem érintik a Szegedhez köthető szakaszokat.

Az államtitkár a változások közül kiemelte,

  • hogy minden Budapest elővárosi vasútvonalon feloldják a karácsony és újév között korábban alkalmazott közlekedési korlátozásokat. Budapest-Déli és Tatabánya között ezzel félóránként, Oroszlányig pedig óránként indul vonat szombaton és vasárnap is.
  • Jelentősen sűrített menetrendet vezetnek be Esztergom és Süttő között. Munkanapokon a reggeli csúcsidőben óránként, a délutáni csúcsidőben pedig 60-90 percenként közlekednek vonatok.
  • A Győrt Kaposvárral és Péccsel összekapcsoló Helikon Interrégió vonatok sokak kérésére megállnak majd Balatonfenyves alsón és Várdán.
  • Jelentősen javul Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal, új gyorsított személyvonatok állnak be, egyes járatok útvonala meghosszabbodik.
  • Több járat indul a Pusztaszabolcs-Börgönd-Székesfehérvár, a Dombóvár-Komló és a Budapest-Hatvan vonalon. Bővülnek az InterCity kapcsolatok a főváros és Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza között.

A Szegedhez köthető szakaszok eddig érintetlenek. Mit gondoltok, jól jönne egy kis sűrítés mifelénk?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb