Mindenmás

Napi szürreál: harci kutyát lopott, virágokat zúzott szét, majd a saját barátját is kirabolta egy makói férfi

A Makói Járási Ügyészség indítványozta annak a helybeli férfinak a letartóztatását, aki egy hónap alatt sorozatjelleggel követte el a bűncselekményeket. Az Ügyészség honlapján azt írják, hogy a férfi 2021. szeptember 28. napján egy makói hotelből ellopott egy CD lemezt, majd a lépcsőházban virágokat tört össze és rongált meg, és az egyik makói ház udvaráról 50.000 forint értékű harci kutyát lopott el.

Mint tovább írják, a férfi 2021. október 21. napján az egyik makói presszóban italozott a sértettel, majd közösen távoztak. A sértett ittasságából adódóan elesett, az elkövető felsegítette, majd nekitámasztotta egy ház kapujának. A férfi a sértett ittas, öntudatlan állapotát kihasználva a mellényzsebébe nyúlva elvette a pénztárcáját a benne levő személyes iratokkal, bankkártyával, valamint közel 200.000 forinttal együtt. Mindezeken túlmenően a férfi október 31-ig bezárólag ellopott még két biciklit, és lopott egy italboltból is.

A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG DÖNT A BÜNTETÉSRŐL

A 6 rendbeli – az okozott kár nagysága szerint minősülő -, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye, garázdaság vétsége, valamint kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott ülésén fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb