Közélet

Szerda reggeli Covid-matek: 2595 új fertőzött az országban, 117 Szeged környékén, újabb iskolákban kötelező a maszk

A hétvégi, drámai adatokhoz képest nyugtató, a tegnapi, viszonylag alacsony értékekhez viszonyítva viszont aggasztó számok érkeztek szerda reggelre. A legutóbbi 1867 fős emelkedéshez képest mára már 2595 esettel növekedett a fertőzöttek száma, mindez 117 – et jelent a megyénkre szűkítve. 3172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen. 

  • A beoltottak száma 5 958 890 fő, közülük 5 740 424 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 243 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • 2595 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 879 092 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyére 117 új eset jutott 24 óra alatt.
  • Elhunyt 74 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 994 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 801 690 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 46 408 főre emelkedett.
  • 3172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen. 

MINTHA MÁR LÁTTUK VOLNA EZT A JÁRVÁNYGÖRBÉT VALAHOL…

“Egy ideig úgy tűnt, hogy a járvány 4. hullámában alacsonyabb esetszámokat láthatunk, mint korábban, hiszen az oltás védi az embereket. Ma már a napi új fertőzöttek alapján úgy látszik, hogy a járvány ugyanolyan dinamikát követ, mint amit az előző év azonos időszakában láttunk” – írja elemzésében a Portfolio, akik hozzá teszik, az oltások miatt sokkal több fertőzés marad rejtve, mint tavaly, miközben a delta variáns gyorsabban terjed, mint a korábbiak.

A járvány legstabilabb adatából, a halottak számából visszavezetett becsléseik szerint 2-3 héttel ezelőtt már nagyobb volt a járvány, mint tavaly:

ÚJABB SZEGEDI ISKOLÁKBAN KÖTELEZŐ A MASZK

Bár központi adatbázis nincs a témában plusz a sajtókommunikáció sem éppen fénysebességű, a Szeged 365 olvasó anyukáknak-apukáknak köszönhetően 99%-ban update azon szegedi iskolák listája, amelyekben már kötelező a maszkviselés. Kormányzati rendelet még nem született a témában, azonban, ha az intézmény vezetése elrendeli, akkor bizony “maszkot fel” van a nebulóknak.

Íme azon szegedi iskolák sora, ahol már maszkban ülnek az órákon:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb