Mindenmás

Napi Pakk: esős-szeles csütörtök Szegeden és egy nemzet tragédiája

Furcsa napunk lesz: annak dacára, hogy egymást pofozzák majd a zivatarok és a randalírozó légáramlatok, egészen meleg lesz, akár 21-23 fok is lehet ma Szegeden. Indul a kis-péntek, amely egy szomorú évfordulót is tartogat: 65 éve, hogy Apró Antal, Kádár János és társaik elárulták Magyarországot, a bevonuló orosz csapatok pedig leverték az ’56-os magyar forradalmat. Érkezik a Szeged 365 napi pakk, benne az összes hasznos infóval, amire egy szegedinek szüksége lehet a reggeli kávéja mellé, egészségedre!

NÉVNAPOSOK, EGY VIDÁM ÉS EGY NAGYON SZOMORÚ ÉVFORDULÓ

Gyönyörű csütörtök reggelt kívánunk a mai névnaposainknak:

Károly, Karola, János, Karolina, Mózes, Sarolta, Lina, Vitális, Berill, Életke, Nina, Oguz, konkrétan Nektek!

  • Mára is jutott egy ünnepnapunk: november 4. nem más, mint Szent Károly, a hitoktatás és az első áldozók védőszentjének ünnepe.
  • …mellé van egy vidám évfordulónk: 98 éve született Alfred Heineken sörfőző (köszi a sört).
  • …és egy nagyon sötét is: pontosan 65 éve, hogy 1956 november 4-én a A bevonuló szovjet csapatok leverték a kommunista párt elnyomó hatalma és a Szovjetunió ellen irányuló forradalmat.

A nemzeti gyásznap alkalmából sajnos nem lesz önkormányzati szervezésű megemlékezés Szegeden, viszont a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal 17 órától a Dóm téren, a Magyar Piéta szobornál várja azokat, akik az ’56-os hősök emléke előtt tisztelegnének.

HELLO, NOVEMBER: ESŐ ÉS SZÉL… DE HÁT ŐSZ VAN, NEM?

A szerdai nyugis időt követően ma már összecsaphatnak a fellegek a fejünk felett. A hajnali nagyon enyhe, 13-14 fokos hőmérsékletet követően már a reggeli órákban is számíthatunk záporokra, amihez az erős déli szél is párosul. Délutánra még inkább belekezd az eső és akár zivatarok is kipattanhatnak Szegeden.

A hőmérséklet napközben 21-23 fok között alakul, így az esőt leszámítva enyhe idő ígérkezik csütörtökre. Pénteken már jóval hűvösebb lesz, akár 10 fokig is lehűlhet.

MEGÉRKEZTEK A FIX TRAFFIPAXOK

Lassíts. Bár tegnap még nem üzemeltek, a napokban megérkeztek a telepített sebességmérő dobozok a Mátyás térre és a Gábor Áron utcára. Ha működnek (már), ha nem, szépen kérünk, tartsd be a 30-as limitet mindkét helyen, nem véletlenül van kint a tábla:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: have a peek at these guys
'Fel a tetejéhez' gomb