Mindenmás

Nincs megállás: szombat estétől ma reggelig több mint 100 migránst fogtak el Szeged környékén

Vasárnapra virradóra jogellenesen próbált meg bejutni az országba három csoportban összesen 81 határsértő Csongrád-Csanád megyében, majd még 24-et kaptak el ma reggel. A rendőrök feltartóztatták őket.

A rendőrség közleménye szerint a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve november 7-én 0 óra 05 perckor, 1 órakor és 2 óra 30 perckor Röszke és Szeged külterületén három csoportban 81 határsértőt tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, marokkói, tunéziai, líbiai, algériai és palesztin állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

MÉG 24 HATÁRSÉRTŐ CSAK VASÁRNAP REGGEL

Nem kellett sokat várni, hiszen a Szeged Határrendészeti Kirendeltség a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve november 7-én 7 óra 30 perckor és 8 óra 30 perckor Öttömös és Ásotthalom külterületén két csoportban újabb 24 határsértőt tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szíriai és eritreai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

TÖBB MINT 100 EZER MIGRÁNST FOGTAK CSAK AZ IDEI ÉVBEN

Több mint százezer határsértőt fogtak el idén eddig a magyar határon, és ezernél több embercsempész ellen indítottak eljárást – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombaton. Bakondi György szerint jelenleg 2015-nél is rosszabb a migrációs helyzet: a klasszikus útvonalakon továbbra is aktívak a migránsok, és új útvonal nyílt Fehéroroszország felől Lengyelország, Lettország, Litvánia felé. Ideje, hogy a nemzetállamok a nemzeti költségvetés mellett európai uniós forrásokat is fordíthassanak a határok védelmére – mondta, hozzátéve: a szuverenitás megőrzése érdekében meg kell akadályozni a tömeges bevándorlást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb