Mindenmás

Letartóztatták a Domaszéknél tömegszerencsétlenséget okozó sofőrt, aki 24 migránst zsúfolt be a furgonjába, majd felborult

Letartóztatták azt a Domaszéknél tömegszerencsétlenséget okozó sofőrt, aki még múlt csütörtökön migránsokat szállított a furgonjában és felborult. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyelete során a letartóztatását indítványozta a magyar férfinak, aki ellen közlekedési bűncselekmény miatt is eljárás indult – olvasható az Ügyészség oldalán.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ismeretlen megbízójától kapott utasításoknak megfelelően jelent meg 2021. november 11. napján délután 5 órakor a szerb-magyar határ közelében. A gépkocsiba felvett és bezsúfolt 24 illegális határátlépőt, akik közül 14 szírnek, 9 szomáliainak, 1 személy pedig palesztin állampolgárnak vallotta magát. Az illegális határátlépők a jogszabályi rendelkezések megszegésével jutottak Magyarország területére, és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel sem rendelkeztek.

NEM TUDTA BEVENNI A KANYART, FEBORULT A FURGON

A gyanúsított a külföldiek gépkocsiba történő felvételét követően a sebesség helytelen megválasztása miatt Domaszék külterületén, egy földes úton a kanyart nem tudta bevenni és az árokba csapódott. A migránsok közül többen súlyosan megsérültek, őket az időközben a helyszínre érkező rendőrök kezdték meg azonnal menteni, majd hívtak segítséget. A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatását, figyelemmel arra is, hogy a cselekményt visszaesőként követte el. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges, azt a gyanúsított és védője is tudomásul vette. A férfi ellen közlekedési bűncselekmény miatt is eljárás indult.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb