Szegedi Arcok

Junior Prima Díjban részesült Szeged büszkesége, Balázs-Piri Soma

Tíz fiatal művész vehetett át Junior Prima Díjat a magyar zeneművészet kategóriában kedden Budapesten. A tíz fiatal között természetesen egy szegedinek is jutott hely: Balázs-Piri Soma is kitüntetett lett.

Idén Balázs-Piri Soma zongoraművész, Bene Róza csembalóművész, Devich Benedek nagybőgőművész, Dobos Dániel zeneszerző, Egri János Jr. dszesszzongoraművész, dzsesszének-előadóművész, Kökény Eszter hegedűművész, Magyar Valentin zongoraművész, Oláh Kálmán dzsessz-szaxofonművész, Seidl Dénes trombitaművész és Szeleczki Artúr Norbert operaénekes vehette át a fejenként kétmillió forinttal járó Junior Prima Díjat.

IDÉN SEM VOLT KÖNNYŰ DOLGA A ZSŰRINEK

A szakmai zsűri döntése nyomán az MVM Zrt. minden évben a tíz legkiemelkedőbb, harminc év alatti fiatalt részesíti támogatásban, az elismeréseket tizennegyedik alkalommal adták át. “Kifogyhatatlanok vagyunk a tehetségekből, így a zsűrinek idén sem volt könnyű kiválasztani a tíz díjazott fiatalt” – hangsúlyozta Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, a zsűri elnöke a díjátadón. Hozzátette: a tehetséggondozás olyan küldetés, amelyet a Zeneakadémia alapítása óta támogat. Azzal, hogy ezek a fiatal művészek megkaphatták az egyik legnagyobb presztízsű elismerést, az ország nagyköveteiként vihetik hírét annak az üzenetnek, hogy Magyarország a zenében nagyhatalom – mutatott rá, kiemelve: a korábbi díjazottak közül ma már sokan a nemzetközi zenei élet oszlopos tagjai.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb