Közélet

Beszédes a szennyvíz, még nem látszik a járványhullám vége: Szegeden is az emelkedett kategóriában stagnál a koronavírus koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerint továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – adta hírül a központ kedden a honlapján. Az NNK közleményéből kiderül, hogy a szennyvízminták átlagos koronavírus-koncentrációja változatlanul magas, a legtöbb mintát stagnáló tendencia jellemez és sajnos Szegeden is az emelkedett kategóriában áll.

Az előző hetekhez képest csökkenő tendencia Békéscsaba és Debrecen mintáiban figyelhető meg, Szekszárdon azonban ismét emelkedés tapasztalható. A koncentrációk tekintetében a vizsgált minták többsége az emelkedett kategóriába esik. A népegészségügyi központ arra kért mindenkit, akinek tünetei vannak, hogy ne menjen közösségbe, maradjon otthon, és telefonon értesítse a háziorvosát, egyúttal az emberek tartsák be a másfél méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön és gyakran mossanak kezet. Az NNK javasolja, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb