Közélet

December 12-ig hosszabbították meg az akcióhetet: Szegeden megemelt kapacitással várják az oltakozókat

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. A megyénkben 4 helyen várják az oltakozókat – írja a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal közleményében.

Újabb egy héttel, december 12. vasárnapig meghosszabbítja a kormány az oltási akciót. Így a jövő héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. A kórházak országszerte továbbra is megemelt oltási kapacitással vannak nyitva. Csongrád-Csanád megyében Szegeden, a Vasas Szent Péter utcai oltóponton, a Török utcai Tüdőgondozó Intézetben és a MÁV Rendelőben, illetve a hódmezővásárhelyi, szentesi és makói kórházban is reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket.

ÖT FÉLE VAKCINÁVAL OLTANAK A JÖVŐ HÉTEN IS

A koronavirus.gov.hu oldalon a kórházi oltóhelyek pontos listája is megtalálható. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is mind az ötféle elérhető vakcina rendelkezésre áll: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, javasolják, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Az időpontfoglalás nélkül érkezőket érkezési sorrendben oltják be. Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az érkezők magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi a harmadik oltás esetén is kell), amely szintén a koronavirus.gov.hu oldalon található, akárcsak a 12-17 évesek számára szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint min den, az oltással kapcsolatos információ.

MÁR TÖBB MINT 1 MILLIÓAN VETTÉK FEL AZ OLTÁSI AKCIÓHETEK KERETÉBEN A VAKCINÁT

Az első akcióhét november 22-i kezdete óta már több mint 1 millióan vették fel az első, második, vagy a megerősítő harmadik oltást. Ez utóbbi azért kulcsfontosságú, mert a gyártók és az orvosok szerint is a második dózis felvétele után 4-6 hónappal csökken a szervezet védekezőképessége, ami a megerősítő oltással ismét 80-90 százalékra emeli a védettséget.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: noonoo.org
  2. Visszajelzés: แทงหวย24
'Fel a tetejéhez' gomb