Mindenmás

Pfizert kapott a Mikulás, köszöni, jól van

“Kardosné Huszár Ildikó asszisztens beolt egy Mikulásnak öltözött férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával az orosházi László Elek kórház oltópontján 2021. december 6-án” – szól a cikkünkben szerepelő fotó leírásában a Magyar Távirati Iroda szerverén. Szóval, ha már úgyis szolgálatban van, jelentjük, beoltották a Mikulást, mégpedig Szegedtől alig 55 kilométerre.

A fotókat elnézve egy kicsit jobb kötésűnek saccoltuk volna a Mikulást, de a lényeg, hogy köszöni, jól van. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is.

Szegeden három helyen lehet regisztráció nélkül felvenni az oltást:

  • a Vasas Szent Péter utcai SZTK-ban,
  • a Török utcai Tüdőgondozóban,
  • és a MÁV-rendelőben.

Az ismételten meghosszabbított oltási akcióban eddig összesen 1 millió 139 ezren vettek fel oltást, közülük 931 ezren már a megerősítő harmadikat vették fel és 135 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az elsőt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb