Mindenmás

Egy mesebeli álom vált valóra a megújult rámpával Szegeden

Mert nagyot álmodni a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének Makray Nappali Intézménye és szorgos kezek, jótékony szívek segítettek valóra váltani azt, mely ezen intézmény tagjainak a legvarázslatosabb ajándékot jelentette idén karácsonyra. A korábban puritán egyszerűségű kerekesszékes feljáró vadonatúj külsőt kapott, rá sem lehet ismerni, olyan szép lett. Birtokosai pedig örömükben és hálából egy szívhez szóló mese által mondtak köszönetet a jótét lelkeknek.

A mesét természetesen megosztjuk Veletek, hiszen ki ne olvasna szívesen – főleg ilyenkor, karácsonykor – csodával határos, szép történeteket.

“A ràmpa története

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy jótèkonysàgi Sütivásár, ahol összegyűlt a jóságos emberek apraja-nagyja, és temérdek finom falattal töltötte meg a Petőfi-telepi Művelődési Házat. Sürögtek-forogtak az árusok, segítők, vásárlók. Szebbnél szebb és finomabbnál finomabb süteményekkel teltek meg a tálcák, dobozok, és csörgött az apró a perselyek alján.

Néhány óra múlva a finomságok elfogytak, a perselyek megteltek. Számlált gondosan a szervező csapat, Fekete Marianna és Farkas László főszervezők nem is hittek a szemüknek, amikor a hatalmas összeg kikerekedett: 365.000 Ft. Ehhez mèg 50.000 Ft hozzàjött Szénási Róbert önkormányzati képviselő jóvoltàból. Boldogok voltak a Makraysok, hogy nagyot álmodhatnak. Elhitték, vannak még csodák, és ügyes kezek újjávarázsolhatják az intézmény kerekeszékes feljáróját. Csüggedt is nagyon a csapat, mikor kiderült, hogy hatalmas pénzük erre a feladatra bizony kevés lesz.

Telt-múlt az idő, mikor is egy szép napon újra felcsillant a remény. Az Európai Borlovagrend Szegedi Legációja képviseletében Samu Ferenc a mesét tovább folytatta. Történt ugyanis, hogy eljött hozzánk, és azt mondta, ő bizony ezt az álmot valóra váltja. Így kezdődött… jött, látott, dolgozott… hét kerek napon át bontott, fúrt, faragott, hegesztett, fűrészelt, festett… és a mese valósággá vált. Elkészült a Makray Fogyatèkkal Èlő Gyermekek Nappali Intézményènek ràmpája.

Képzeljétek el, a varázslat folytatódott, hiszen december 6-án, hétfőn, maga a Mikulás és kedves segítője, a Krampusz tette meg az első lépéseket rajta. Majd karàcsonykor hálaünnepsèget tartottunk, ezzel kifejezve köszönetünket a minket körülvevő szeretetért és jóért. Ha nem hiszitek, járjatok utána…

Hálásak vagyunk a mese szereplőinek, akik idejüket nem kímélve sütöttek, àrultak, köztük sok szülőnek is és kollègáinknak, akiknek nem csak a keze, hanem szíve-lelke benne van ebben a projektben.”

Ilyen volt:

Ilyen lett:

AZ AKADÁLYMENTESÍTÉS A CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZÁMÁRA IS KIEMELKEDŐEN FONTOS:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb