Szegedi Arcok

Szilveszteri “aftermovie” Szegedről: így lángolt egy petárdával teledobált kuka a József Attila sugárúton (olvasói videóval)

“Tűzijátékokat pakoltak a műanyag kukába, majd felgyújtották” – írta a Szeged365 Társalgó csoportban Peti, aki több videót is mellékelt a szilveszteri “mulatságról”, amely a József Attila sugárúton borított lángba egy szeméttárolót. A helyzet más városrészekben sem volt sokkal jobb, annak dacára, hogy az önkormányzat lefújta a Széchenyi téri szilveszteri dzsemborit, a szemetelős-kukarúgdosós köztéri “bulik” nem maradtak el Szegeden.

A helyszín a József Attila sugárút 136. szám előtti szeméttároló, a látvány pedig mindent elárul arról, mi történt:

Ahogy a videókon is látszik, az oltást először a lakók kezdték el, majd a kiérkező szegedi tűzoltók fejezték be. Hálásan köszönjük a videókat Vikinek és Petinek!

MÁSHOL IS BEÜTÖTT A SZILVESZTERI BULI(KA) SZEGEDEN

Bár a Széchenyi térre tervezett szilveszteri mulatságot még november 22-én lefújta az önkormányzat, sajnos így sem maradtunk csapatós-balhézós történések nélkül december 31-én,

  • Kata nevű olvasónk arról írt, hogy hajnal 2 környékén – a hangok alapján – legalább 6-8 fiatalember püfölhette egymást a Felső-Tisza parton, ahogy az erkélyről látta, a konfliktust az okozhatta, hogy az egyik résztvevő petárdát dobhatott egy másik társaság tagjai közé, akik néhány “atyai pofonnal” hálálták meg a gesztust.
  • Egy másik olvasónk, Tamás arról üzent, hogy pár részeg “poénból” pezsgős üveget dobott be az ablakukon át móravárosi házukba (mint írta, szerencsére senki sem sérült meg a 6 tagú családjából).
  • Egy Gizella nevű júzer a Szegeden Láttam csoportban akadt ki a Dóm téren uralkodó állapotokon, a Szegedről 32 éve elszármazott, de szilveszterkor a városba visszatérő hölgy arról számolt be, hogy lehangoló látvány fogadta a téren, egyrészt, az ott hagyott karácsonyi dekoráció teljes sötétségben várta, másrészt, a szilveszteri buli maradványai még az esti órákban is ott éktelenkedtek. “Szerintem sokkal több figyelmet és gondoskodást érdemelne Szeged egyik legfrekventáltabb látnivalója” – írta posztjában, amely alatt politikai csetepaté alakult ki, a kommentelők egy része a városvezetést okolja, a másik részük pedig a városvezetés elleni támadásnak vette a posztot.
  • Alsóvároson pedig akkora volt a szemét, hogy január 2., délelőttre közösségi szemétszedést szervezett egy hölgy, ennek részleteit IDE kattintva találod.

BUDAPESTEN MÉG JOBBAN ELSZABADULT A PARTY HARD

Ha bárkit megnyugtat, leírjuk, a fővárosban még nagyobb volt a mocsok, az MTI információi szerint csaknem 200 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze a szilveszteri ünneplés után a Budapesti Közművek (BKM) Nonprofit Zrt.-hez tartozó FKF Köztisztasági Divízió dolgozói.

Az FKF kora esti közleményében kiemelték: szilveszterkor ismét engedélyezett volt a közterületi ünneplés, ami után, január elsején reggel 6 órától egész nap kézi és gépi erővel takarítottak az óévbúcsúztató közterületi helyszíneken, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint az aluljárókban és azok környékén.

A társaság 20 takarító és szállító járművel, valamint kézi úttisztítást végző 90 emberrel látta el feladatait. A szemetet a BKM Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe szállították, ahol távhőt és villamosenergiát állítanak elő belőle.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb